CHP, Değişimi Vurgulamaya Devam Ediyor: İmamoğlu “Değişime Davet” Manifestosunu Açıklayacak

İBB Başkanı İmamoğlu'ndan manifesto hazırlıkları

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP), seçim sonrası değişimi vurgulamaya devam ediyor. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, “Değişime Davet” adlı bir manifestoyu kamuoyuna duyuracak.

Edinilen bilgilere göre, manifesto, seçim yenilgisinin nedenleri üzerinde duracak. CHP içerisinden gelen değişim çağrılarının boş eleştiriler olduğuna karşılık, “Neden değişim?” sorusunun cevabı da açıklanacak. Ayrıca, seçmenin düşünceleri de alınacak. Bu amaçla, “Değişime Davet” adında bir internet sitesi oluşturulacak. Sitede, değişim hakkındaki fikirler ve öneriler paylaşılacak.

Parti içinde kongre takvimi de başlamış durumda. İlçe delege seçimleri başladı ve 30 Temmuz’a kadar devam edecek. İlçe delege seçimleri öncesinde, Ekrem İmamoğlu, 18 İstanbul ilçe başkanıyla bir araya geldi.

Bu görüşmeden kısa bir süre sonra, CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu da ilçe başkanlarıyla bir araya geldi. Ancak iddialara göre, CHP Beykoz İlçe Başkanı Aydın Düzgün katılmadığı için görevden alındı. CHP İstanbul İl Başkanlığı, bu iddiayı yalanlasa da görevden alma gerekçesini paylaşmadı.