Eskişehir’de Çocuk İstismarı ve İhmal Olayı Ortaya Çıktı

İnsanlığın bittiği yer! Elif Nur ve kardeşleri bu çatı katında hapis hayatı yaşıyordu

Eskişehir Tepebaşı ilçesinde yaşayan Sibel-Gökhan Tiftik çifti geçen yıl tutuklandı. Ancak çocukları Y. (10), M. (13) ve Elif Nur hala aynı mahalleden amca Sezer Tiftik ve babaanne Cihangir Kurumlu ile birlikte yaşamaktadır. Maalesef Elif Nur 14 Aralık’ta rahatsızlandı ve evde solunum yetmezliği ve kusma şikayetiyle hastaneye kaldırıldı. Tüm çabalara rağmen Elif Nur hayatını kaybetti. Bu olay sonrasında amca ve babaanne tutuklandı. Eskişehir Cumhuriyet Başsavcılığı, Elif Nur’un ölümüne yönelik soruşturmasını tamamladı.

Amca Sezer Tiftik’in ifadeye göre “HAFTALARCA AÇ BIRAKTILAR”

İstanbul Adli Tıp Kurumu 1. Adli Tıp İhtisas Kurulu raporuna göre, Elif Nur’un ölümü uzun süreli beslenme yetersizliği ve fiziksel istismara bağlı olarak gerçekleştiğini ortaya koymuştur. İddianamede, şüphelilerin çocuklara bakması için sosyal yardım parası aldığı ve Elif Nur Tiftik ile diğer mağdurların insanlık dışı şartlarda yaşadığı, çatı arasında soğuk ve eşyasız bir ortamda, fiziksel ve ruhsal gelişim için uygun olmayan koşullarda yaşadığı belirtilmektedir. Ayrıca, şüphelilerin mağdurların ve maktulün günlerce hatta haftalarca hiçbir besin almaksızın çatı arasında kalmasını sağladığını gösteren kanıtlar bulunmuştur.

Babaanne Cihangir Kurumlu ve Hala Deniz Tiftik ‘DURUMA ALDIRIŞ ETMEDİLER’

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Adli Tıp Kurumu Bölümü’nden alınan rapora göre, diğer iki kardeşin de yaşıtlarına göre yeterince beslenmedikleri ve gelişim gerilikleri olduğu belirlendi. İddianamede, şüphelilerin çocukların durumuna aldırış etmedikleri, kendi ihtiyaçlarını karşılayabildikleri halde maktul ve mağdurların bu imkanlardan bilerek mahrum bırakıldığı ve suçlarını işledikleri için en ağır cezaya çarptırılmaları gerektiği ifade edilmektedir. Ayrıca şüphelilerin mağdurların kardeşlerine karşı da çocuğa eziyet suçunu işlediklerini kanıtlayacak yeterli delil ve şüphe bulunmaktadır.