Nazan Savaş: Türkiye’nin İlk Kadın Boks Hakemi, Oğlunun Sağlığı İçin Savaşıyor

Lösemiye kroşe atmak için kan bekliyor

Türkiye’nin ilk kadın profesyonel boks hakemi ve 2 çocuk annesi olan Nazan Savaş, mesleğine bir süre ara verip küçük oğlu Alp Rüzgar’ın tedavisine odaklanmış durumda. Savaş, yaklaşık 1.5 ay önce geçirdiği enfeksiyon sonucu oğlunu Marmara Üniversitesi Pendik Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne tedavi için getirmiş. Oğlunun başında, ringlerde olduğu gibi ter döken Savaş, ona olan sevgisini göstermekten geri durmuyor.

9 ay önce Trabzon’da düzenlenen Dünya Boks Şampiyonası sırasında ringten inip sandalyede uyuyan oğlunu örten anlar, Savaş’ın duygusal anılarına işlenmiş durumda. Şimdi, 2 yaşındayken yakalandığı lösemiyle mücadele eden Alp Rüzgar, kroşe atabilmek için 0 Rh pozitif kan ve trombosit bağışına ihtiyaç duyuyor.

Enfeksiyon sebebiyle gözünden ameliyat geçiren ve günlük 4 ünite trombosit takviyesi bekleyen oğlu için hastanede nöbet tutan Savaş, ringlerde büyüttüğü evladının sağlığına kavuşacağı günü umutla bekliyor. Lösemiye karşı anne sevgisiyle oğlunun yanında duran Savaş, ona destek olmaya çalışıyor.

Alp Rüzgar için donör arayışında olduklarını da dile getiren Savaş, “Oğlum minicik bedeniyle zor bir savaş veriyor, ancak onun bu savaşı kazanacağına inanıyorum. Oğlumun üzerini sevgimle örtemsede, bunun yeterli olmadığını görüyorum. Gönüllülerden acil kan desteği bekliyoruz. Kızılay’a veya bulunduğumuz hastaneye oğlumun adıyla bağış yapabilirler” şeklinde konuştu.