“Arda Güler Transferi: Real Madrid, Barcelona’yı Geride Bıraktı”

Arda Güler'le ilgili bomba gelişme! Takım belli, kiralık gidebilir...

Avrupa’da adından söz ettiren bir isim var: Arda Güler. Türk futbolunun süper çocuğu, Barcelona ve Real Madrid’in büyük ilgisini çekti. Barcelona, sportif direktörü Deco’yu Türkiye’ye göndererek, genç yıldızı kadrolarına katmaya kararlıydı. Ancak Real Madrid’in son dakika hamlesiyle Arda’yı ikna etmesi herkesi şaşırttı.

İspanya’da yayınlanan dört büyük spor gazetesinin üçü, Arda Güler’i birinci sayfalarına taşıdı. Marca, “Madrid, Güler transferinde Barça’yı geride bıraktı” başlığını kullandı. Sport ise üç gün boyunca genç yeteneği manşetine taşıyarak, “Madrid’den Güler için büyük teklif” ifadeleriyle haberi okuyucularına duyurdu. AS Gazetesi ise basında “Güler, Madrid’i tercih etti” dedi.

Real Madrid Başkanı Florentino Perez, her zaman transferlerde gösterdiği etkileyici performansıyla ezeli rakibi Barcelona’ya karşı bir kez daha güçlü bir duruş sergiledi. Barcelona’nın büyük bir hayal kırıklığı yaşadığı bir dönemde, Arda Güler’ın Real Madrid’e transfer olması ile ilgili resmi açıklama yakında yapılacak. Genç yıldız, Madrid’e gitmek ve sağlık kontrolünden geçtikten sonra 6 yıllık bir sözleşme imzalayacak. Arda, yeni takımının sezon öncesi çalışmalarına katılacak.

Ancak Real Madrid’in bu sezon genç oyuncuyu kadroda tutup tutmayacağı belirsizliğini koruyor. İspanyol devi, milli yıldızı Xabi Alonso’nun çalıştırdığı Bayer Leverkusen’e kiralama seçeneğini değerlendirebilir. Bu durumun iki nedeni var. İlki, 2024’te ayrılacak olan Carlo Ancelotti’nin yerine Xabi Alonso’nun getirilmesi planı. Böylece Arda, Real Madrid’de yeni teknik direktörüyle çalışmış olacak. Diğer neden ise Leverkusen’in son yıllarda genç yeteneklerin gelişimi konusunda başarılı bir performans sergilemesi.

Fenerbahçe’de gösterdiği yükselen performansla dikkat çeken Arda Güler, Real Madrid ile anlaşmaya vardı. Genç yıldız, bugün özel uçakla Madrid’e hareket edecek. Futbola Gençlerbirliği altyapısında başladıktan sonra Fenerbahçe altyapısına geçen Arda Güler, taraftarların beğenisini kazanarak büyük kulüplerin ilgisini çekti. Fenerbahçe’ye devam etmek istemeyen ve Real Madrid ile anlaşmaya varan 18 yaşındaki futbolcu, sağlık kontrolünden geçtikten sonra resmi sözleşmeyi imzalayacak. Arda Güler’in transferi, Fenerbahçe Kulübü’ne büyük katkı sağlayacak ve sarı-lacivertliler genç futbolcunun bir sonraki transferinden de pay alacak. Transferin kısa süre içinde resmi olarak açıklanması bekleniyor.