Galatasaray’da Transfer Hareketliliği Devam Ediyor

Okan Buruk istedi, Galatasaray harekete geçti! 2. transfer operasyonu...

Galatasaray’da transfer hareketliliği devam ediyor. Okan Kocuk ve Emre Taşdemir, sözleşmelerinin bitmesiyle birlikte farklı takımlara transfer oldu. Bafetimbi Gomis ve Juan Mata ise henüz yeni takımlarını belirlemedi. Sam Adekugbe, Hatayspor’a geri dönerken, Mostafa Mohamed ise Nantes’ta kiralık olarak geçirdiği sezonun ardından Fransız ekibinin opsiyonunu kullanmasıyla birlikte bonservisiyle birlikte 5.75 milyon Euro karşılığında transfer oldu.

Galatasaray’ın ilk transferi ise Kaan Ayhan oldu. Sassuolo’dan devre arasında kiralanan milli oyuncunun satın alma opsiyonu bulunuyordu. Sarı-Kırmızılılar, 2.8 milyon Euro opsiyonuyla birlikte Ayhan’ın bonservisini alarak ilk transferini gerçekleştirdi.

Yönetim ise ikinci transfer için yoğun bir şekilde çalışıyor. Teknik direktör Okan Buruk’un talebi üzerine, Galatasaray, Japon futbolcu Daichi Kamada’nın transferini bitirmek için harekete geçti. Frankfurt’tan ayrılan 26 yaşındaki futbolcunun bonservisini alabilmek adına daha önce bir teklif sunan Sarı-Kırmızılılar, Kamada’nın çok sayıda talibi olması ve süre istemesi nedeniyle beklemeye geçti. Ancak Suudi Arabistan kulüplerinin piyasayı yükseltmemesi durumunda, Galatasaray daha yüksek bir teklifle Kamada’yı transfer etmeyi hedefliyor.

Kamada, Frankfurt formasıyla 179 maça çıkarken 40 gol atıp 33 asist yapma başarısı gösterdi. Kendisinin en önemli özelliği ise klasik bir 10 numara olmayıp, aynı zamanda 8 numara gibi de oynayabilmesi ve tempolu bir oyun tarzına sahip olması. Okan Buruk’u etkileyen en önemli özellik de budur. Milan’ın da Kamada’yı istediği belirtilse de genç yıldızın Avrupa’da kalmak istediği ifade ediliyor.

Okan Buruk, Kamada’nın Galatasaray’a gelmesini çok istediğini vurgulayarak, “Kamada’nın boşta olduğu doğru, ancak birçok takımın onu istemesi de doğru. Oldukça fazla talibi var. Önemli takımlar da ilgileniyor. Zor bir transfer süreci. Biz daha önceden konuştuk ve kendisiyle anlaşabileceği yerler de vardı, ancak henüz hiçbir yerle anlaşmadı.” şeklinde konuştu.