TSK Bilgilendirme Toplantıları Haftalık Olarak Gerçekleştirilecek

MSB’den bilgilendirme: 1 milyon Suriyeli evine döndü

Bilgilendirme toplantıları, deprem felaketi ve seçim süreci nedeniyle bir süre ara verildikten sonra artık haftalık olarak gerçekleştirilecek. Milli Savunma Bakanlığı Basın ve Halkla İlişkiler Müşaviri Deniz Albay Zeki Aktürk, yapılan toplantıda şu ifadeleri kullandı:

– TERÖRLE MÜCADELE: “Terörle mücadele harekatı bölgesinde, 1 Ocak’tan itibaren 320 operasyon gerçekleştirildi. Bunlardan 19’u büyük, 301’i orta çaplı operasyonlardı. Son bir haftada yapılan operasyonlarla birlikte, 794 terörist etkisiz hale getirildi. 24 Temmuz 2015’ten itibaren ise Irak ve Suriye’nin kuzeyinde toplamda 38 bin 137 terörist etkisiz hale getirildi. Ayrıca, 15 Temmuz 2016’dan bu yana 24 bin 195 personel FETÖ’den ihraç edildi ve 363 personel hakkında idari süreç devam etmektedir.”

– SINIR GÜVENLİĞİ: Son bir haftada, sınırlarımızda yasa dışı geçiş yapmaya çalışan 46 kişi yakalandı. Bu kişilerden 3’ü terörist, 1’i FETÖ mensubu olduğu belirlendi. 2 bin 561 kişi ise sınırı geçmeden engellendi. Ocaktan itibaren ise yasa dışı geçiş yapmaya çalışan 3 bin 736 kişi yakalandı. Bu kişilerden 268’i terörist, 174’ü ise FETÖ mensubudur. 118 bin 425 kişi ise sınırı geçmeden engellendi.

– GÖÇMENLER: Suriye’deki insani yardım ve altyapıyı destekleme faaliyetleri, kamu kurum ve kuruluşlarıyla koordineli bir şekilde yürütülmektedir. Bu faaliyetler sonucunda, 1 milyondan fazla Suriyeli, gönüllü, güvenli ve saygın bir şekilde evlerine ve topraklarına dönmüştür. Ancak terör örgütlerinin sivillere ve birliklerimize saldırı arayışları, başta Tel Rıfat, Münbiç ve Fırat’ın doğusu olmak üzere diğer bölgelerde devam etmektedir.

– TSK’YA 30 BİN PERSONEL: Personel ve askeri öğrenci alımları, diğer kamu kurumlarıyla koordineli bir şekilde yasa ve mevzuata uygun olarak yapılmaktadır. Bu yıl içinde toplamda 30 bin 62 personel alımı için planlamalar yapılmış ve alım çalışmaları devam etmektedir.

BAKAN GÜLER’DEN SÜRPRİZ KATILIM: Bilgilendirme toplantısı başladıktan 10 dakika sonra Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler salona girdi. Kürsüye çıkarak kısa bir tanışma konuşması yapan Bakan Güler, “Günümüzde iletişim ve etkileşimin büyük bir hızla arttığı, dezenformasyon ve bilgi kirliliği ile mücadelenin önem kazandığı bir dönemde, gerçek ve güvenilir bilgiye ulaşmak daha da değerli hale gelmiştir. Bu nedenle, Bakanlık olarak tüm faaliyetlerimizi şeffaflık prensibiyle gerçekleştiriyoruz” dedi.