Deprem Bölgesindeki Öğretmen ve Öğrencilere Pozitif Ayrımcılık Yapılacak

YÖK ile MEB işbirliği yaptı

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Anadolu Yayıncılar Derneği tarafından organize edilen “Anadolu Sohbetleri” programında gazetecilerin sorularına cevap verdi ve deprem bölgesindeki öğretmenler ve öğrenciler ile ilgili bilgiler paylaştı. Bakan Tekin’in açıklamaları özetle şöyle:

Yükseköğretim Kurulu ve Milli Eğitim Bakanlığı’nın ortaklığında bir proje hayata geçirmeyi planladıklarını belirten Tekin, “Öğretmen yetiştirme sürecini lisans eğitiminden başlayarak, aday öğretmenlik süreci ve atama sürecini kapsayacak şekilde koordine edeceğiz” dedi.

Deprem bölgesindeki okullarda kayıtlı olan öğrencilere yönelik uyguladıkları pozitif ayrımcılığın 5 Şubat tarihi itibarıyla açıklandığını belirten Bakan Tekin, “Bu kararı almamızdaki mantık, yakınlarını, öğretmenini ve ailesini kaybetmiş olan öğrencilerimizin sınavlara sağlıklı bir şekilde hazırlanmalarının pek mümkün olmayacağını düşünmemizdi. Bu nedenle beş il ve iki ilçemizde, sınavla öğrenci alan okullarda her şube için iki ilave kontenjan oluşturarak bu öğrencilere pozitif ayrımcılık yaptık. Diğer öğrenciler ise tercih edecekleri okullarda herhangi bir hak kaybına uğramayacaklar” diye konuştu.

Öğretmen atamalarının başladığını belirten Bakan Tekin, deprem bölgesi için üç günlük bir takvimin önüne yerleştirdiklerini ifade etti. Adıyaman, Hatay, Kahramanmaraş, Malatya ve Gaziantep’in İslahiye ve Nurdağı ilçelerinde görev yapan öğretmenlerin iller arası isteğe bağlı yer değiştirme sürecinin başladığını söyledi. Gerekli koşulları sağlayamayan öğretmenler için ise deprem bölgesinde görevlerine devam etmelerini sağlayacak bir mekanizma oluşturduklarını belirtti. Bu öğretmenlerin hizmet puanlarının da artırılacağını dile getirdi.