Geleceğin İletişim ve Medya Profesyonellerine Özgün Eğitim Veren Demirören Medya ve Teknoloji MTAL

Türkiye’nin ilk ve tek medya lisesi... Yeni öğrencilerini bekliyor

Demirören Medya ve Teknoloji Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Liseye Geçiş Sistemi (LGS) kapsamındaki merkezi sınav sonuçlarının açıklanmasının ardından tercih dönemine girdi. Türkiye’nin önde gelen medya grubunda yer alan okul, geleceğin iletişim ve medya profesyonellerine eğitim veriyor. Hürriyet, Milliyet, CNN Türk, DHA, Kanal D, Posta, Fanatik ve D-Smart gibi kuruluşlarda çalışan deneyimli isimlerle derslere girerek öğrenciler, sektörün tanınmış profesyonellerinden direkt olarak öğrenme imkanı buluyor.

Demirören Medya ve Teknoloji Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, 18 kişilik sınıflarda eğitim vermektedir. Öğrenciler, ünlü yazarlar Doğan Hızlan ve İlber Ortaylı gibi duayen isimlerle edebiyat ve tarih üzerine sohbetler yaparak eğitim alıyorlar. Gazetecilik ve Radyo-Televizyon olmak üzere iki bölümde eğitim veren okul, basılı ve dijital medya, televizyon, podcast, sosyal medya, YouTube gibi alanlarda kapsamlı bir müfredat sunmaktadır. İngilizce hazırlık eğitimi alan öğrenciler, ana dilleri İngilizce olan öğretmenler tarafından desteklenmekte ve aynı yıl içinde ikinci yabancı dili de öğrenmeye başlamaktadırlar.

Lisede gazetecilik bölümünde; haber toplama ve yazma, editörlük, haber fotoğrafçılığı, redaksiyon, medya tarihi, mizanpaj ve gazetecilik etiği gibi derslerin yanı sıra web ara yüzü tasarımı, sosyal medya içerik üretimi, dijital medya editörlüğü, kurgu ve seslendirme gibi derslere de yer verilir. Radyo-Televizyon alanında ise haber toplama ve hazırlama, muhabirlik gibi derslerin yanı sıra televizyon programcılığı, dijital medyada görsel medya üretimi, kameramanlık, animasyon, nesne canlandırma, kısa film, görsel efekt teknikleri, senaryo, sinema tarihi, kamera ses ve ışık uygulamaları, diksiyon gibi dersler de sunulmaktadır. Bu dersler sektörün önde gelen isimleri tarafından verilmektedir.

Okul, uluslararası denklik programları ile işbirliği yapmakta olup öğrencilere Avrupa Birliği (AB) ülkelerinde mesleki staj yapma imkanı sunmaktadır. Ayrıca 12. sınıf öğrencilerine üniversite hazırlık programı da uygulanması planlanmaktadır.

Müfredat, öğrencilerin Türkiye’nin ve dünyanın en iyi üniversitelerinde eğitim görmelerini sağlayacak şekilde geliştirilmektedir. Bu yıl öğrencilere robotik kodlama, medyada siber güvenlik, yapay zekâ gibi teknoloji odaklı dersler de sunulmaktadır. Ayrıca matematik, fizik, kimya, biyoloji gibi dersler de mezuniyete kadar devam ederek öğrencilerin akademik başarılarını garanti altına almayı hedeflemektedir. Okul bünyesindeki AR-GE merkezi de arttırılmış sanal gerçeklik ve metaverse, dijital medya ve yeni gazetecilik üzerine projeler için imkanlar sağlamaktadır.

Demirören Medya ve Teknoloji Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin ilk yılında robotik takımı FIRST Robotics Competition Türkiye (FRC) yarışmasına katılmış ve büyük bir başarı elde etmiştir. Ayrıca matematik ve bilim olimpiyatları takımı da uzman matematikçiler ve bilim olimpiyatları koordinatörleri eşliğinde hazırlıklarını sürdürmektedir.

İstanbul dışından okulu tercih eden öğrencilere yurt imkanı sunulurken, yemek, servis, kaynak kitapları ve okul kıyafetleri Demirören Medya tarafından karşılanmaktadır. Medya eğitiminde kullanılan teknik ekipmanlar da ücretsiz olarak sağlanmaktadır. Okuldaki öğrenciler, Demirören Medya’nın stüdyo ve kamera imkanlarından faydalanırken, özel atölye çalışmalarına da katılma imkanına sahiptir. Başarılı öğrencilere burs imkanı sunan okul, Türkiye’nin en büyük medya markalarında istihdam fırsatı da sağlamaktadır.