Anadolu Otoyolu’nda Şerit Değişimi Kazaya Neden Oldu, 18 Kişi Yaralandı

Bolu'da TIR ile yolcu otobüsü çarpıştı: 1’i ağır 18 yaralı

Anadolu Otoyolu’nda Yeniçağa ilçesi mevkisinde saat 23.45’te gerçekleşen bir kaza büyük panik yarattı. Fatih Ü. yönetimindeki 12 AL 772 plakalı yolcu otobüsü, iddialara göre ani bir şerit değişikliği yapan Deniz S. yönetimindeki 16 LRS 47 plakalı TIR’a çarptı. İçerisinde 1’i ağır olmak üzere toplam 18 kişi yaralandı. Olay yerine sağlık, polis ve jandarma ekipleri sevk edilirken, kazaya karışan araçlar trafikte uzun kuyrukların oluşmasına neden oldu.

Kaza sonrasında Anadolu Otoyolu Ankara istikametinde trafiğe tek şeritli kontrollü olarak izin verildi. Trafik ekipleri, araçları Yeniçağa gişelerinden D-100 karayoluna yönlendirdi. Kazaya müdahale etmek için vinç ve iş makineleri görevlendirildi. Yaklaşık 2 saat süren çalışmalar sonucunda, araçlar kaldırılarak yol temizlendi ve trafik normal seyrine döndü.

Kaza bölgesine gelen Bolu Valisi Erkan Kılıç ve İl Emniyet Müdürü Saadettin Aksoy, olay yerinde incelemelerde bulundu. Vali Kılıç, “Bu gece meydana gelen kazada 18 yaralımız bulunmaktadır ve maalesef durumları ciddi olanlar mevcut. Tüm trafik önlemleri alındı ancak yoğunluktan dolayı trafikte aksamalar yaşanmaktadır. Trafik polisleri yoğunluğu gidermek için çalışmalarını sürdürüyor” açıklamasında bulundu. Kazaya ilişkin soruşturma başlatıldı.