TEM Otoyolu’nda Meydana Gelen Kazada 18 Kişi Yaralandı

TEM’de yolcu otobüsü ile tır çarpıştı: 1’i ağır 18 yaralı

Bolu Yeniçağa ilçesinde, saat 23.45 sıralarında TEM Otoyolu’nda meydana gelen bir kaza sonucunda 1’i ağır 18 kişi yaralandı. Kazada, Ankara istikametine giden D.S. yönetimindeki 16 LRS 47 plakalı tır ile aynı yönde seyreden F.Ü. tarafından kullanılan 12 AL 772 plakalı yolcu otobüsü çarpıştı. Durum, 112 Acil Çağrı Merkezi’ne bildirildikten sonra sağlık, polis ve itfaiye ekipleri olay yerine sevk edildi. Tır ve otobüsün yoldan kaldırılması için çalışmalar başlatıldı. İki araç, kısa süre içinde çekici yardımıyla yol kenarına çekildi.

Bolu Valisi Erkan Kılıç ile İl Emniyet Müdürü Sadettin Aksoy, kaza yerine giderek yetkililerden bilgi aldı. Vali Kılıç, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Bu gece gerçekleşen kazada toplamda 18 kişi yaralandı, bunlardan birinin durumu ağır diğerinin ise ağıra yakın. Yaralılar arasında bulunan 15 kişi çeşitli hastanelere sevk edildi. Kazaya karışan araçların yolu kapatması nedeniyle trafik yoğunluğu yaşanmaktadır. Trafik polisleri bu durumu düzeltmek için çalışmalarını sürdürmektedir” şeklinde konuştu.

Kazada bulunan bir otobüs yolcusu, “Kaza sonucunda kafamızı çarptık. Otobüste çocuklar da vardı, bağrışmalar oldu. Tırın aniden şerit değiştirdiği söyleniyor” ifadesini kullandı.

Kaza ile ilgili soruşturma başlatıldı.