Kuvvetli Yağış Uyarısı: 12 Şehrimize Sarı Kodlu Uyarı!

Meteoroloji'den İstanbul dahil 12 kente uyarı: Kuvvetli sağanak alarmı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, son değerlendirmelerine göre ülkemizin genelinde parçalı ve çok bulutlu bir hava beklenmektedir. Marmara, Kuzey ve İç Ege, Doğu Akdeniz, İç Anadolu, Karadeniz ve Doğu Anadolu’nun kuzey bölgelerinde sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar görüleceği tahmin edilmektedir. Bugün gözlenen yoğun yağış, radar verilerine yansımış durumdadır…

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün değerlendirmelerine göre, Marmara’nın doğusu, Batı Karadeniz, Orta Karadeniz kıyıları, Tekirdağ, Giresun, Rize çevreleri, Trabzon’un doğusu ve Artvin’in kuzey kesimlerinde kuvvetli, Kocaeli çevresinde ise çok kuvvetli yağış beklenmektedir. Sakarya, Düzce, Zonguldak, Bartın çevreleri ve Kastamonu’nun kuzey kesimlerinde ise şiddetli ve aşırı yağışların yer yer görülmesi öngörülmektedir.

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI
Yağışların Marmara’nın doğusu, Batı Karadeniz, Orta Karadeniz kıyıları, Tekirdağ, Giresun, Rize çevreleri, Trabzon’un doğusu ve Artvin’in kuzey kesimlerinde kuvvetli, Kocaeli çevresinde çok kuvvetli, Sakarya, Düzce, Zonguldak, Bartın çevreleri ve Kastamonu’nun kuzey kesimlerinde ise yer yer şiddetli ve aşırı olması beklenmektedir. Bu nedenle sel, su baskını, yıldırım, ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması önem taşımaktadır.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, bugün beklenen kuvvetli yağışlar nedeniyle İstanbul dahil olmak üzere 12 şehrimize sarı kodlu uyarıda bulunmuştur.