Özel Harekat Polisi Adem Ergüner, Ailesine Karşı İşlediği Cinayetle Gündemde

Katliam ‘Geliyorum’ demiş

Bingöl ilinde görev yapan polis memuru Adem Ergüner, özel harekat eğitimi aldığı 6 yıllık bir sürecin ardından şüpheli bir olayla gündeme geldi. İddialara göre, Ergüner 175 bin liraya satışını gerçekleştirdiği aracının parasını ağabeyi Mehmet Ergüner’den geri istedi. Adem Ergüner, ağabeyi ile konuşarak kendine bir ev yapmasını talep etmişti. Fakat evin yapılmadığı ortaya çıkınca, kardeşler arasında bir anlaşmazlık baş gösterdi ve tartışma yaşandı.

Durumun karmaşıklaşmasıyla birlikte Adem Ergüner, ailesini Eskişehir’e bırakarak izin aldı ve ardından ocak ayında Bursa’ya giderek ağabeyleriyle buluştu. Ancak burada yaşanan olay tüm aileyi yasa boğdu. Adem Ergüner, annesi Bedriye, ağabeyleri Mehmet ve Remzi Ergüner ile yengesi Fatma Ergüner’e ateş ederek onları hayatta bırakmadı. Bu acı olayın ardından polis memuru Adem Ergüner tutuklandı ve 5. Ağır Ceza Mahkemesi’nde, ‘üstsoy veya altsoydan birini, eşi veya kardeşi öldürme’ ve ‘tehdit’ suçlarından yargılanmaya başlandı. Adem Ergüner hakkında 4’er kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istendi.

Duruşmada ifade vermesi istenen Adem Ergüner, “Bir sonraki celse ifade vermeyi tercih ederim” dedi. Kardeşi Songül I., mahkemede sanık olarak dinlendi ve şu sözleri kaydetti: “Adama aileme zarar vereceğini, bizi öldüreceğini söyledi. Dakikalarca ona yalvararak, ‘Lütfen onu vurma. Beni vur. Anneme zarar verme’ dedim, ancak dinlemeye niyeti yoktu. Kaçarken tökezleyip yere düşen anneme kurşunlar yağdırdı.”

Mahkeme heyeti duruşmayı ileri bir tarihe erteledi ve Adem Ergüner’in tutukluluğunun devamına karar verdi. Bu trajik olayın sonuçları üzerindeki yargılama süreci ise devam ediyor.