MHP Genel Başkanı Bahçeli’den Deprem ve Ekonomi Hakkında Açıklamalar

Bahçeli'den İsveç mesajı: Politikalarından dönerse bir şey demeyiz

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, haftalık olağan Meclis grup toplantısında önemli açıklamalarda bulundu. Bahçeli, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin milletin sorunlarına çözüm bulacak önemli bir kurum olduğunu belirtti. MHP lideri, 6 Şubat Kahramanmaraş depreminin neden olduğu ekonomik hasarların telafisi için düzenlemelerin yapılacağını ve devletin deprem bölgesinde seferber olduğunu ifade etti. Bahçeli, “Nimet külfet dengesi adaletle kurularak depremin ağır sonuçları en aza indirilecektir” dedi.

Bahçeli, hayat pahalılığının kader olmadığını ve ekonominin istikrarını sağlamak için Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistem’inin önemli olduğunu vurguladı. Kabine’nin ekonomik tehlikeleri önlemek için çalışmalar başlattığını belirten Bahçeli, geleceğe umutla baktıklarını ve zorlukların üstesinden geleceklerine inandıklarını söyledi.

MHP lideri, memurlar ve emeklilere yapılacak zamların destekçisi olduklarını dile getirdi. Bahçeli, tüm kamu görevlilerinin maaşlarına yapılacak zam ve artışların önemine değinerek, emeklilere seyyanen artışın kök ücrete yansıtılmasını teklif ettiklerini söyledi. Ayrıca, kıdem tazminatı düzenlemelerinin gözden geçirilmesi gerektiğini de belirtti.

MHP lideri, ekonominin büyümesi ve işsizliğin azalması gibi rakam ve oranların önemli olduğunu ancak bu durumların her karanlık kampanyanın son bulması anlamına gelmediğini ifade etti. Bahçeli, MHP’nin devletin ve milletin çıkarlarını önemsediğini ve hedeflerine doğru ilerlediğini vurguladı.

Muhalif partilere de değinen Bahçeli, CHP ve İYİ Parti’nin durumunun kendilerini ilgilendirmediğini belirtti. MHP’nin milletin ve devletin taleplerine odaklandığını söyleyen Bahçeli, Türkiye’nin terör örgütlerine kucak açan bir ülkeyle nasıl bir güvenlik mimarisinde buluşabileceğini sorguladı. NATO’nun açık kapı politikasının iç ve dış güvenlikten daha önemli olamayacağını dile getirdi.

Terör örgütü FETÖ’nün hala faaliyetlerine devam ettiğini belirten Bahçeli, bu örgütle mücadelelerinin süreceğini ve PKK neyse FETÖ’nün de onun gibi olduğunu ifade etti. MHP lideri, Türk tarihine sahip çıkmanın önemine vurgu yaparak, Osmanlı İmparatorluğu’nun da Türk Cumhuriyeti’nin bir parçası olduğunu söyledi.

Bahçeli konuşmasını, milletvekillerinin vatandaşlarla iç içe olmasını ve sel felaketinde hayatını kaybedenler için Allah’tan rahmet dileyerek tamamladı.