Buğday Ekili Alanlarda Meydana Gelen Yangınlar Tarım Üretimini Olumsuz Etkiliyor

Edirne'de 2 bin 330 dekar alanda zarar oluştu

İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri, son pazar günü Paşayiğit Mahallesi Çaybayır mevkisinde çıkan ve yaklaşık 4 saatlik bir çalışma sonucunda kontrol altına alınarak söndürülen yangının etkilediği alanlarda inceleme yaptı. İl Tarım ve Orman Müdürü Atilla Bayazıt, yangında yaklaşık 2 bin 330 dekarlık toplam 1226 dekar buğday ekili ve 1104 dekar hasadı yapılmış alanın zarar gördüğünü belirtti. Bayazıt, çiftçilere geçmiş olsun dileklerini ileterek, olası yangınlara karşı duyarlılık çağrısında bulundu.

Atilla Bayazıt, “Buğday hasadının başladığı ve hızla devam ettiği bu günlerde, yangınlar nedeniyle ürünlerin yok olmasını ve çiftçilerimizin emeklerini zayi etmemeyi önemsiyoruz. Hasat dönemindeki bölgelerde, anızların yakılmaması, izmaritlerin atılmaması ve aşırı sıcaklar nedeniyle yol kenarlarına veya tarım alanlarına gelişigüzel cam şişelerin atılmaması gibi tedbirlerin alınması gerekiyor. Halkımızın bu konuda daha duyarlı ve dikkatli olması büyük önem taşıyor” şeklinde konuştu.

Bayazıt ayrıca, herhangi bir yangın durumunda derhal ilgili mercilere haber verilmesinin önemini vurgulayarak, bu sayede yangının büyümesinin engelleneceğini ve zararın en aza indirileceğini belirtti.