“Şiddetli Yağışlar Sonucu Karadeniz ve Marmara Bölgesinde Sel ve Heyelanlar Meydana Geldi”

Karadeniz sele teslim

Pazar gecesinden itibaren başlayan yağışlar, Pazartesi günü şiddetli sağanağa dönüştü ve Karadeniz’in Orta ve Batı kesimi ile Marmara’nın doğusunda sel ve heyelanlara sebep oldu. Dün, yoğun yağışlar aralıklarla devam etti ve dereler taştı, heyelanlar meydana geldi. Evler, işyerleri, cadde ve sokaklar suyla dolup taştı ve tarım alanları sular altında kaldı. Bolu Dağı Tem Otoyolu’nun İstanbul istikameti ile Karadeniz Sahil Yolu ve Zonguldak-İstanbul Karayolu, yağış ve heyelan nedeniyle ulaşıma kapandı. Samsun, Ordu, Çorum, Bartın, Sakarya, Karabük, Düzce ve Zonguldak’ta da şiddetli sağanak yağışlar nedeniyle büyük hasarlar meydana geldi. Bolu Dağı Tüneli mevkisindeki şiddetli yağmur da heyelana sebep oldu.

Ekipler dün sabah yolların temizlenmesi için çalışmalara başladı. Anadolu Otoyolu’nun Bolu Dağı Tüneli mevkisinde yapılan temizlik çalışmalarının ardından İstanbul istikameti gece ulaşıma açıldı. TEM Otoyolu’nun Bolu geçişlerinde de çalışmalar kesintisiz bir şekilde devam etti. D-100 karayolunun Paşaköy mevkisinde dere taşması yaşandı.

Giresun’un Piraziz ilçesinde sel sularına kapılan ve mahsur kalan 39 kişi kurtarıldı. Ordu Fatsa’da ise kayalık bir alanda yaprak kesme esnasında sel sularına düştüğü tahmin edilen Naciye Yıldız (64) için arama kurtarma çalışmaları başlatıldı.

Zonguldak’ta şiddetli yağışlar sonucu su baskınları ve heyelanlar meydana geldi. Kozlu’da derenin taşması sonucu Ilıksu Mahallesi su altında kaldı. Mahallede küçük araçların geçişini sağlayan köprünün altında ve etrafında ağaç parçalarının biriktiği görüldü. Gökçebey-Yenice karayolunun 15. kilometresi de sel nedeniyle çöktü. Boşalan alanın doldurulması için çalışmalar sürmekte ve asfaltta dalgalı bir görüntü oluştu.

Düzce’de de sel nedeniyle Konuralp Mahallesi’nde bulunan beton santralında mahsur kalan 6 kişi kurtarıldı. Bu kişiler arasında Konuralp eski belde Belediye Başkanı İbrahim Aykut da vardı. Beyköy Beldesi’nde de Uğur Suyu Deresi kenarında bulunan tek katlı bir ev sel sularına kapılarak yıkıldı. Evde kimsenin bulunmadığı şans eseri yaşanmıştır.

Sakarya’nın Karasu ilçesine bağlı Darıçayırı Mahallesi’nden geçen dere, taşarak mahalle merkezini su altında bıraktı. İşyerleri ve evler sularla dolup taştı ve mahsur kalan vatandaşlar traktör ve iş makineleri yardımıyla güvenli yerlere taşındı. Bölgede ekiplerin çalışmaları halen devam etmektedir.

Kastamonu Cide’de ise gece saatlerinden itibaren şiddetli yağmur etkili oldu. Memiş Mahallesi ile Irmak, Kumluca ve Gebeş köylerinde su baskınları meydana geldi. İlçe merkezinde bulunan 100’den fazla bina su altında kaldı.