CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu: “Seçim Yenilgisine Hazırım, Ahlaki Zaafım Yok”

Kılıçdaroğlu: Kimse Kemalci olmasın

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Independent Türkçe tarafından gönderilen soruları yanıtlarken aşağıdaki konuları vurguladı:

Kemal Kılıçdaroğlu, seçim yenilgisine ilişkin olarak, “Her türlü sorumluluğu almaya hazırım. Ancak eleştirilerin hakaret boyutuna varması kabul edilemez. Birlikte yola çıktığımız arkadaşları kamuoyu önünde eleştirme gibi bir ahlaki zaafım yoktur” dedi. Kılıçdaroğlu, 6’lı Masa ile yürüttükleri politikayı doğru bulduğunu ve ortaya çıkan metinlerin doğru olduğunu ifade etti. Kılıçdaroğlu, ittifak oluşturdukları liderlerin söylemlerini dikkatle dinleyip geleceği planlama görevinin kendisine düştüğünü belirtti.

Yerel seçimler hakkında konuşan Kılıçdaroğlu, partilerin ayrı ayrı veya birlikte hareket edebileceklerini belirtti. Ancak CHP’nin yerel seçimlere çok iddialı bir şekilde hazırlanacaklarını ve politikalarını ittifak olmayacakmış gibi belirlemeleri gerektiğini söyledi. Seçim sonuçlarının bazı çevreler tarafından görmezden gelindiğini ancak CHP olarak bu sonuçları gördüklerini ve daha fazla belediye başkanlığı kazanacaklarını ifade etti.

CHP’deki değişim tartışmalarına değinen Kılıçdaroğlu, önceliğinin gemiyi güvenli limana ulaştırma olduğunu söyledi. Kararların parti içinde sağlıklı bir zeminde görüşülüp tartışılması gerektiğine dikkat çekti.

Kılıçdaroğlu’na CHP Genel Başkanlığı’nı bırakmaya yönelik bir takvimin olup olmadığı sorulduğunda ise “Yeri ve zamanı geldiğinde gereği yapılacaktır. Her CHP’linin CHP’ye genel başkan adayı olma hakkı vardır. Bu sürecin kurallar içinde ve hukuki zeminde gerçekleşmesi gerekiyor” yanıtını verdi.

Belediye başkanlarının isimler üzerinden bölündüğü iddialarıyla ilgili olarak Kılıçdaroğlu, kişi endeksli bir politikanın doğru olmadığını vurguladı. CHP’nin bir lider partisi olmadığını ve herkesin demokrasiye, emeğe, alın terine, hakka, hukuka ve adalete sahip çıkması gerektiğini ifade etti. Belediye başkanlarının engellemelere rağmen başarılı çalışmalar yaptığını belirtti ve CHP’nin 100 yıllık tarihinde lider partisi olmadığını kanıtladığını söyledi.

CHP’nin MYK üyelerinin istifalarıyla ilgili olarak Kılıçdaroğlu, bu durumun CHP geleneği olduğunu ifade etti. Yeni MYK üyelerinin eski üyeler gibi aynı kararlılıkla çalışacaklarını söyledi. Kılıçdaroğlu, CHP genel başkanlarının kurultay delegelerini dizayn etmediğini ve öncelikle delegelerin isyan ettiğini belirtti. Ayrıca Türkiye’nin her an erken bir seçime gidebileceğini ve CHP’nin her koşulda hazırlıklı olması gerektiğini vurguladı.

Kılıçdaroğlu, Ali İsmail Korkmaz’ı Twitter üzerinden anarak, “Ötekileştirerek inşa edilen nefret rejiminin sonucu karanlık bir sokakta katledilen, acısı hep yüreğimizde olan Ali İsmail Korkmaz’ı hüzün ve rahmetle anıyorum. Nefret rejimine karşı mücadele etmek, ülkemizde huzur ve barışı sağlamak Gezi’de katledilen çocuklarımıza borcumuzdur” mesajını paylaştı.