CHP Genel Başkan Yardımcısı Eren Erdem, Medya Tutum Belgesi’ni Güncelledi: İşte Yeni Medya İletişim Yönergesi

CHP’de medya talimatları

CHP Genel Başkan Yardımcısı Eren Erdem, CHP’nin Medya Tutum Belgesi’ni güncelleyerek, Medya İletişim Yönergesi’ni partinin tüm kesimlerine yönelik olarak duyurdu. Erdem’in imzasıyla yayınlanan yönerge, aşağıdaki maddeleri içermektedir:

– Medya ve iletişim araçlarını kullanırken devlet ile hükümet arasındaki fark gözetilmelidir. Devleti eleştirmek ile hükümeti eleştirmek birbirinden ayrıdır.
– CHP üyeleri, yöneticileri ve seçilmiş kişileri stratejik önem taşıyan konular hakkında kişisel görüşlerini açıklayamazlar.
– Millet İttifakı ve potansiyel ittifak ortaklarına karşı yapılan açıklamalara dikkat edilmelidir. Başka parti içişlerine dair yorumlar yapılmamalıdır. Medya mensuplarına karşı kırıcı ve incitici bir dil asla kullanılmamalıdır.

Öte yandan yönergede aşağıdaki maddeler de yer almaktadır:

– Gazete röportajları için yayın sayfası ve kullanılacak alanla ilgili bilgiler önceden alınmalıdır.
– Televizyon programları için katılacak kişi ve yorumcuların kesin listesi belirlenmelidir.
– Parti içinde konuşulması gereken konular medya önünde konuşulmamalıdır.
– CHP ile ilgili sosyal medya paylaşımları ve herkese açık konuşmalarda parti politikalarına uygun bir dil tercih edilmelidir.
– Her soruya ve her açıklamaya cevap vermek zorunda olunmamalıdır. Düşük seviyeli sorulara veya söylemlere karşılık verilmemeli ve cevap verme yöntemi tercih edilmelidir.

Ayrıca yönergede aşağıdaki maddeler de yer almaktadır:

– Televizyon programları için alternatif zaman dilimleri incelenmeli ve yüksek reyting alabilecek programlar tercih edilmelidir. Örneğin milli maçla aynı saatte yayınlanan bir program bu tercih dışında bırakılmalıdır.
– Röportajlarda görsel içerik ve metin uyumu gözetilmeli, yayın öncesinde gerekli düzenlemeler yapılmalıdır.
– Konusunda uzman olmadığımız konular hakkında cevap verilmemeli, konunun uzmanı biriyle birlikte yanıt verilmelidir. Her parti üyesi, partinin belirlediği politik hat doğrultusunda propaganda yapma sorumluluğuna sahiptir. Sokakta yapılan propaganda faaliyetlerinin yanı sıra medya ve sosyal medyadaki propaganda da hayati önem taşır.