Heysem Cuma: Cerablus ve Afrin’deki Bombalı Saldırıların Sorumlusu Etkisiz Hale Getirildi

MİT'ten Münbiç'te operasyon: 40 sivilin hayatını kaybettiği saldırının sorumlusu etkisiz hale getirildi

Türkiye’nin Cerablus bölgesinde PKK/KCK-PYD/YPG tarafından gerçekleştirilen bombalı saldırılar sonucunda 2019 yılında 3 motor ve 2 otomobil kullanıldığı belirlendi. Ayrıca, 28 Nisan 2020 tarihinde Afrin şehir merkezindeki bir pazar yerinde düzenlenen bombalı saldırıda 11’i çocuk olmak üzere toplamda 40 sivil hayatını kaybetti ve 47 kişi yaralandı. Bu saldırıların sorumlusu olan ‘Heysem Abu Dahham’ isimli terörist, MİT tarafından takibe alınmıştı.

Heysem Cuma adlı terörist, terör eylemlerini gerçekleştirmek üzere genellikle harekat bölgesinde bulunan sınır hattında faaliyet göstermekteydi. Son olarak, Münbiç şehir merkezine geldiği tespit edildi. MİT’in saha ekipleri tarafından yürütülen operasyon neticesinde Heysem Cuma, aracının içinde etkisiz hale getirildi.

Heysem Cuma’nın, PKK/KCK-PYD/YPG’nın Münbiç’teki sözde istihbarat yapısında sorumluluk seviyesinde faaliyet gösterdiği ve örgüt tarafından harekat bölgelerine malzeme ve unsur aktarımının gerçekleştirilmesinden sorumlu olduğu ifade edildi.