“15 Temmuz Şehitlerinden Birinin Ailesi, Kızlarının Anısına “Anı Odası” Hazırladı”

15 Temmuz'da şehit olmuştu... Annesi: Acılarımız ilk günkü gibi taze

FETÖ/PDY’nin 15 Temmuz 2016 tarihli darbe girişimi sırasında Ankara Gölbaşı’ndaki Polis Özel Harekat Daire Başkanlığı’na düzenlenen bombalı saldırıda, komiser yardımcısı Kübra Doğanay da şehit oldu. Şehit Doğanay’ın anne ve babası, Kayseri’de yaşamaktadır ve kızlarının anısını yaşatmaktadırlar. Doğanay çifti, evlerinin bir odasını kızlarının fotoğraflarıyla dekore etmiştir.

Darbe girişiminde bir çocuklarını kaybeden anne Hikmet Doğanay, “15 Temmuz geldiğinde acılarımız hala taze. İnsanlar ‘Zaman iyileştirir’ derler ama bu yaralar hiç kapanmıyor. Tam tersine, yaralar daha da büyüyor. Devlet büyüklerimiz bizi hiç yalnız bırakmadılar ve Allah’tan razı olsun. Kızımızın şehit oluşunun üzerinden 7 yıl geçti ve bu odacığı onun anısına ‘anı odası’ olarak düzenledik. Bu odamızı misafirlere açıyoruz. Diğer çocuklarımız da ablalarına bakarak, onu örnek almaya çalışıyor. Biz de bundan gurur duyuyoruz. Kızımız gerçekten öğrencilere harika bir örnek oluyor” şeklinde konuştu.

Kızı Kübra ile son görüşmesini anlatan Doğanay, “Kızımla son konuşmamızda tarlada çalışıyorduk. Bize telefon açtı ve birbirimizin hal hatırını sorduk. Sonra saat 22.30’da şehadet haberini aldık. Kübra en son bayramda, şehit olmadan 5 gün önce yanımıza gelmişti. Bayram sabahı kahvaltı hazırlarken bana, ‘Eğer şehit olursam sakın üzülme, arkamdan ağlama’ dedi. Ben de ‘Neden böyle söylüyorsun? Sen benim canımsın’ dedim. Kızım da ‘Anne şehit olanlar annelerinin canı değil mi?’ dedi. Bu durum kızımın içinde vardı. Ben kızımdan memnundum ve Rabbim de razı olsun. Elbette ki onu özlüyoruz. 15 Temmuz geldiğinde içim kararıyor. Bu acıyı tarif etmek mümkün değil. Bunu yapabileceğimiz bir şey yok. Rabbim tarafından verildi ve Rabbim emanetini geri aldı. Bizim yapabileceğimiz hiçbir şey yok” şeklinde ifade etti.