“Bakan Uraloğlu, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Treni ile Ankara-İstanbul-Konya Hattında 60 Bin Kişinin Taşınacağını Açıkladı”

Demokrasi treni yolda

Törende konuşan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Uraloğlu, Ankara-İstanbul-Konya hattında gerçekleştirilecek seferlerle 60 bin kişinin taşınacağını ve 56 bin kilometrelik bir yol kat edileceğini dile getirerek şu mesajları iletti: “Hain darbe girişimi, devlet ve millet iş birliğiyle ve milli şuurla alt edilmiştir. Bu önemli olayın kuşaktan kuşağa aktarılması ve anlatılması gerekmektedir. 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Treni gibi farkındalık yaratacak etkinliklerle, milli iradenin üstünlüğü kavramları gelecek nesillere aktarılacaktır. Kahramanca bir duruşla püskürttüğümüz hain darbe girişiminin unutulmaması ve destanın hafızalarımıza kazınması için her 15 Temmuz’da bu geleneği sürdüreceğiz. Milli iradeye, özgürlüğe ve bağımsızlığa karşı açılan bu savaşta canlarını ortaya koyan 251 şehidimize Allah’tan rahmet diliyor, 2 bin 740 gazimize de şükranlarımı sunuyorum. Geçmişten bugüne hayatları pahasına bu vatanımıza hayat veren tüm saygıdeğer şehitlerimizi de rahmet ve minnetle anıyorum.”

Abdulkadir Uraloğlu, 15 Temmuz darbe girişimi sırasında Çardak Havalimanı’nda askeri aracın direksiyonuna geçerek, anahtarını alarak 580 komandonun Ankara’ya sevk edilmesini engelleyen Elif Dağdelen (45), şehirlerarası otobüs kaptanı olarak görev yapıyor. Elif Dağdelen, 2 yıldır otobüs kullanmanın yanı sıra yolcuların kendisini görünce şaşırdıklarını ifade etti. Genellikle İstanbul ve Adana’ya yolcu taşıyan otobüslerin kaptanlığını yapan Dağdelen, şunları dile getirdi: “O gece, önde giden kamyona aniden binip anahtarını aldım. Beni itip araçtan çıkarmaya çalıştılar, ancak hep birlikte direndik. Konvoyun ilerlemesini bu sayede durdurduk ve hainlere fırsat tanımadık. Ben bir askerim ve yine darbe girişimi olsa yine en önde olurum. 2 yıl önce ehliyetimi alabilmek için eğitimimi tamamladım ve o zamandan beri otobüs kullanıyorum. Diğer otobüs şoförleri de bana çok yardımcı oldular. Şu anda uzun yol kaptanlığı yapıyorum ve genellikle İstanbul ve Adana’ya seyahat ediyorum. İşimi tutkuyla yapıyorum.”

Html formatında haber metni aşağıdaki gibidir:

“Bakan Uraloğlu: Ankara-İstanbul-Konya hattında 60 bin kişi taşınacak”

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, yapılan bir törende Ankara-İstanbul-Konya hattında gerçekleştirilecek seferler hakkında açıklamalarda bulundu. Hindistan’da inşa edilen özel bir trenin kullanılacağını belirten Uraloğlu, bu seferlerle toplamda 60 bin kişinin taşınacağını ve 56 bin kilometre yol kat edileceğini ifade etti.

“15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Treni gelecek nesillere aktarılacak”

Bakan Uraloğlu, konuşmasında ayrıca 15 Temmuz darbe girişiminin unutulmaması gerektiğine vurgu yaptı. Milli iradenin ve bağımsızlığın önemine değinen Uraloğlu, bu tarihi olayın kuşaktan kuşağa aktarılması için farkındalık yaratacak etkinlikler düzenleneceğini söyledi. “15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Treni” gibi projelerin, milli iradenin üstünlüğü kavramlarını gelecek kuşaklara aktaracağının altını çizdi.

“Otobüs kaptanı Elif Dağdelen: ‘Geceyi askeri aracın direksiyonunda geçirdim'”

Elif Dağdelen, 15 Temmuz darbe girişimi sırasında Çardak Havalimanı’nda gerçekleşen olayları anlattı. Dağdelen, askeri aracın direksiyonuna geçerek anahtarını alarak 580 komandonun Ankara’ya sevk edilmesini engellediğini belirtti. Bu cesur hareketin ardından Elif Dağdelen’in mesleği değişti ve şehirlerarası otobüs kaptanı oldu. Yolcuların, tanık oldukları bu olay karşısında şaşkınlıklarını ifade eden Dağdelen, işini aşkla yaptığını ve her zaman hazır olduğunu söyledi.