Özel Hastanede Makas İhmalinin Ardından Şadiye Boyun Davayı Sürdürüyor.

Gerçek röntgende ortaya çıktı! 8 ay karnında yaşadı

Ankara’da Şadiye Boyun, 28 Aralık 2021 tarihinde Pursaklar ilçesinde bulunan bir özel hastanede kadın hastalığı nedeniyle ameliyat edildi. Ancak, ameliyattan 8 ay sonra karın ağrısı şikayetiyle tekrar hastaneye başvurduğunda, yapılan röntgen sonucunda ince bağırsağına takılan 12 santimetre uzunluğunda bir makasın olduğu ortaya çıktı. Durumu özel hastaneye bildiren yetkililer gelerek Boyun’u tekrar hastaneye götürdüler. Ancak Boyun’un oğlu, durumu şüpheli buldu ve annesinin e-Nabız uygulamasında çekilen röntgen sonuçlarına baktıktan sonra annesini Gülhane Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne sevk ettirdi. Şadiye Boyun’un karındaki makas başarılı bir ameliyatla çıkarıldı. Boyun, avukatı aracılığıyla ameliyatı gerçekleştiren doktor ve hastane hakkında suç duyurusunda bulundu.

Şadiye Boyun, yaşadığı hatanın büyük bir mağduriyete yol açtığını dile getirdi. Boyun, ameliyattan yaklaşık bir ay sonra kontrol için doktor tarafından randevu verildiğini ancak iyileşmek yerine rahatsızlandığını belirterek, “Geçen yıl 5 Ağustos’ta ağrılarım başladı, ambulansı aradım. Ambulans beni Pursaklar Devlet Hastanesi’ne götürdü. Oradaki görevli röntgen çekildikten sonra bana, ‘Teyze, senin cebinde makas mı var?’ diye sordu. Ben de ‘Oğlum, benim cebimde makas filan yok’ dedim. Üzerimi kontrol etti ve ‘Gerçekten sende makas var’ dedi. Beni hemen gözetim odasına götürdüler. Ancak bana makas olduğu söylenmedi. Bana ameliyat olduğum hastane ve doktorun ismini sordular. Sonra, ‘Seni almaya gelecekler diğer hastaneden, gider misin?’ dediler ve ben de şok içinde oraya gittim” şeklinde konuştu.

Şadiye Boyun’un özel hastanede tekrar muayene edildiğini belirten Boyun, “Ben sordum, ‘Ne oldu, neyim var?’ diye. Bana, ameliyat yerinin ödem ve apse yaptığını söylediler. Ancak ben içimde ödem değil makas olduğunu söyledim. ‘Neden makası saklıyorsunuz?’ diye sordum. Ardından beni başka bir odaya götürdüler. Bu sırada oğlum duruma müdahale etti. Oğlum da röntgen sonuçlarını talep etti, ancak kendisine vermediler. Bunun üzerine oğlum ambulans çağırdı ve beni Gülhane Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne götürdü. Orada o gece ameliyat oldum. Ameliyat başarılı geçti, ancak 3 gün sonra tekrar sorunlar başladı. Kalp hastası olduğum için verilen narkozlar bende yan etkilere neden oldu. Bir hafta sonra tekrar ameliyat oldum. 8 ay içinde 3 defa, 25 gün içinde ise 2 defa ameliyat oldum. Sorunlarım bitmedi, hala doktora gidiyorum. Ancak özel hastane, bana bu hatayı yaptığı için hiçbir şekilde dönüş yapmadı, özür bile dilemedi. Benim başıma gelenin başkalarının başına gelmemesini istiyorum. Bu sorunu sonuna kadar hukuki süreçte takip edeceğim” dedi.

Şadiye Boyun’un oğlu Fatih Boyun ise, “Pursaklar Devlet Hastanesi’ndeki doktor anneme hiçbir açıklama yapmadı, sadece diğer hastanenin doktorunu arayarak ‘ilgilenin’ dedi. Onlar da özel araç göndererek annemi kendi hastanelerine götürdüler. Annem röntgen çektirmek için aşağı indirilirken ben oraya geldim. Başhekim de oradaydı. Başhekime durumu sordum, olayın ne olduğunu anlattım. Başhekim, ameliyat nedeniyle kan biriktiğini söyledi ve bunu boşaltacaklarını belirtti. Ancak ben şüphelenerek röntgen sonucunu görmek istedim. Başhekim beni sekreterliğe yönlendirdi, orada röntgen sonucunun 12 saat içinde çıkacağını söylediler. Ben de e-Nabız uygulamasından Pursaklar Devlet Hastanesi’nde çekilen röntgen sonucuna baktım ve makası gördüm. Bu sırada doktorlar annemi odaya çıkarmak üzereydi, ameliyata hazırlanıyorlardı. Durumu fark edince doktorları odadan çıkardım ve annemin giyinmesini sağlayarak hastaneden uzaklaştım. Sosyal medya üzerinden ameliyatı gerçekleştiren doktora ulaştım. Ona röntgen sonucunu gönderdim ve ‘8 ay önce yaptığınız ameliyat’ dedim, başka bir şey yazmadım. Doktor, ‘Üzgünüm, böyle bir şey oldu’ dedi. Sonradan kendini haklı çıkarmaya çalıştı, ‘Biz sadece ameliyat yapıyoruz, malzemelerin sayımını hemşireler yapar’ dedi. Ancak ortada yapılmamış bir şey var, malzemeler sayılmamış. Doktor imza atmış. Bu benim sorunum değil. Şu an dava açtık ve adaletin işleyeceğine inanıyoruz” şeklinde konuştu.