Türk Öğrencilerin Uluslararası Olimpiyatlardaki Başarıları Türkiye’ye Gurur Veriyor

Matematik ve biyoloji olimpiyatlarında 10 madalya

Türkiye’nin temsilcisi olan Mehmet Can Baştemir, Japonya’nın Chiba kentinde düzenlenen 64’üncü Uluslararası Matematik Olimpiyatı’nda altın madalya kazandı. Ayrıca, Barış Koyuncu, Şevket Onur Yılmaz, Melek Güngör, Serdağ Bozdağ ve Hakan Gündoğan gümüş madalya sahibi oldu. Diğer bir yarışma olan 34’üncü Uluslararası Biyoloji Olimpiyatı’nda ise Türkiye adına yarışan Halil Eren Uyar, Erdem Yamalıoğlu ve Tolga Tabanlı gümüş; Kerem Aydın da bronz madalya kazandı.

Bu başarılarla birlikte Türk öğrenciler toplamda 10 madalya ile Türkiye’ye döndü. Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, bu başarıların olimpiyat tarihindeki en iyi ikinci başarı olduğunu belirtti. Matematik olimpiyatında elde edilen 8’inci sıralama ile Türkiye’nin dünya çapındaki başarısının arttığını vurguladı. Ayrıca, biyoloji olimpiyatındaki mücadelelerin de önemli olduğunu ve gençlerin emeklerinin görüldüğünü ifade etti.

TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Hasan Mandal ise, olimpiyatlara katılan tüm öğrencilere ve öğretmenlere teşekkürlerini ileterek, Türkiye’nin gelecekteki bilim insanlarını temsil eden öğrencileri tebrik etti. Aynı zamanda, eğitimlerde görev alan akademisyenlerin katkılarını da takdir etti. Türkiye’nin bilimdeki bu başarı grafiğinin, gençlerin azimli çalışmalarının bir kanıtı olduğunu belirtti. Milli Teknoloji Hamlesi vizyonu doğrultusunda, gençlere her alanda destek vermeye devam edeceklerini ifade etti.