Cumhurbaşkanı Erdoğan Körfez Turuna Çıkıyor: Ekonomik İlişkiler ve İşbirliği Görüşmeleri Ana Gündem Maddeği

Erdoğan bugün Körfez turuna çıkıyor! Ana gündem ekonomik yatırımlar

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Körfez turuna çıkmak üzere yola çıkıyor. İlk durağı Suudi Arabistan olacak ve Cidde’de Suudi Arabistan Kralı Selman bin Abdülaziz El Suud ve Veliaht Prens Muhammed bin Selman ile görüşecek. Ardından Katar’a geçecek ve 8 aylık bir aradan sonra Doha’da Katar Emiri Şeyh Temim bin Hamed Al Sani ile buluşacak. Körfez turundaki son durağı ise Birleşik Arap Emirlikleri olacak ve Erdoğan, BAE Devlet Başkanı Şeyh Muhammed bin Zayed Al Nahyan ile Abu Dabi’de görüşecek.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bu ziyareti, işbirliği ve ekonomik ilişkilerin ön planda tutulduğu bir programı içeriyor. Erdoğan, muhataplarıyla sağlık, enerji, gıda güvenliği, tarım teknolojileri, savunma sanayisi, lojistik, tahıl, e-ticaret, petrokimya ve finans gibi alanlarda işbirliği potansiyelini ele alacak. 200’den fazla iş insanıyla birlikte Körfez turuna çıkan Erdoğan, liderlerle yapacağı toplantıların yanı sıra Cidde, Doha ve Abu Dabi’de düzenlenecek olan iş forumlarına da katılacak.

Körfez turunun ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan, 20 Temmuz Perşembe günü Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ne (KKTC) yapacağı ziyaret için hazırlanıyor. Erdoğan, Kıbrıs Barış Harekâtı’nın yıldönümünde Lefkoşa’da tamamlanan yeni Ercan Havalimanı’nın açılışını gerçekleştirecek.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, tatilini geçirmek için Şanlıurfa’dan memleketi Gümüşhane’ye döndüğü Haziran 2017’de PKK teröristleri tarafından kaçırılarak şehit edilen öğretmen Necmettin Yılmaz’ı anıyor. Erdoğan, Twitter üzerinden yaptığı mesajda, “Ülkemize ve milletimize hizmet etmek için yola çıktığı sırada terör örgütü PKK tarafından alçakça şehit edilen Necmettin Yılmaz öğretmenimizi rahmetle anıyorum. Terörün yarattığı acıları unutmayacağız ve mücadelemizi kararlılıkla sürdüreceğiz” ifadelerini paylaştı.