Beşiktaş Saldırısı: Terörün Yarattığı Acıların Yankıları Sürüyor

Vodafone Arena saldırısında bombacılara tazminat davası

Terör örgütü PKK’nın 10 Aralık 2016 tarihinde Beşiktaş Dolmabahçe’deki Vodafone Arena’da gerçekleştirdiği bombalı saldırı sonucunda başta emniyet mensupları olmak üzere toplam 47 kişi şehit oldu ve 242 kişi yaralandı. Saldırıda yer alan 11 sanık, ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırıldı ve diğer suçlardan da cezalandırıldı.

Patlamada yaralanan Süleyman Mert, zararının tazmini için Emniyet Genel Müdürlüğü’ne dava açtı ve İstanbul 4. İdare Mahkemesi’nde davayı açtı. Mahkeme, 2018’de kararını vererek Emniyet Genel Müdürlüğü’nün Süleyman Mert’e 147 bin 395 lira 23 kuruş tazminat ödemesine hükmetti. Bunun üzerine Emniyet Genel Müdürlüğü, terör örgütü üyesi olan bu 11 sanıktan bu miktarı tahsil etmek için dava açtı. Dilekçede, “Bombalı saldırı sonucu yaralanan Süleyman Mert’e ödenen tazminat nedeniyle kurumumuz zarar görmüştür. 147 bin 395 lira 23 kuruşluk kamu zararının, tüm davalılar tarafından müştereken ve müteselsilen ödenmesini talep ediyoruz” ifadeleri yer aldı.

İstanbul Asliye Hukuk Mahkemesi’nde açılan davaya göre, canlı bombalar Kadri Kılınç ve Burak Yavuz, patlama sırasında öldüklerinden dolayı davaya mirasçıları devraldı.