Kaçak Göçmen Operasyonları Hız Kesmeden Sürüyor: İstanbul, Kocaeli ve Kilis’te Organizatörler ve Düzensiz Göçmenler Yakalandı

Kaçak göçmenlere operasyon

Türkiye’de kaçak göçmenlerle ilgili operasyonlar devam ediyor. İstanbul’da, diğer illerden İstanbul’a ve sınırdaki illere kaçak göçmen taşıyan organize suç örgütlerine yönelik bir operasyon düzenlendi. Operasyon kapsamında gözaltına alınan 20 organize suç örgütü üyesi, aslında tamamının kaçak göçmen olduğu ortaya çıktı. İfade işlemleri tamamlandıktan sonra bu kaçak organizatörler, elleri önden plastik kelepçeli bir şekilde Tuzla’daki Geri Gönderme Merkezi’ne götürüldü.
Ayrıca Kocaeli’de polis ve jandarma ekipleri tarafından gerçekleştirilen operasyonlarda Afganistan, Pakistan ve Suriye’den gelen 107 düzensiz göçmen yakalandı. Teslim edilen göçmenler, Kocaeli İl Göç İdaresi Müdürlüğü’ne teslim edildi ve işlemlerinin tamamlanmasının ardından ülkelerine geri gönderildi.
Kilis’te ise jandarma ekipleri, ocak ayından bu yana Suriye sınırında 835 düzensiz göçmen kaçakçılığı olayına müdahale etti. Bu operasyonların sonucunda 48 organize suç örgütü üyesi ve 1405 düzensiz göçmen yakalandı. Gözaltına alınan 20 organize suç örgütü üyesi tutuklandı ve 28’i ise adli kontrol şartı ile serbest bırakıldı. Düzensiz göçmenler ise işlemlerinin tamamlanmasının ardından ülkelerine geri gönderildi.