Zafer Partisi Lideri Ümit Özdağ, CHP ile Yapılan Mutabakatın Detaylarını Açıkladı

'Gizli mutabakat' tartışmasında yeni perde... Ümit Özdağ: Kemal Bey attığı imzayı inkar edecek insan değildir

Zafer Partisi lideri Ümit Özdağ, CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu ile yazılı mutabakatlarının detaylarını açıkladığı bir röportaj verdi. Özdağ, “Söz vermek yerine yazılı bir mutabakatımız var. İçişleri Bakanlığı dahil üç bakanlık ve MİT konusunda Kemal Bey ile anlaştık” diye belirtti.

Ancak, CHP Sözcüsü Faik Öztrak tarafından yapılan bir yalanlama gelecek. Öztrak, “Zafer Partisi ile yaptığımız protokollerde 3 bakanlık ve MİT Başkanlığı gibi bir madde bulunmuyor” şeklinde açıklama yapmıştı.

Özdağ, canlı yayına katılarak yazılı mutabakatla ilgili tartışmalara cevap verdi. Özdağ, “İçişleri Bakanlığı ve 2 bakanlık yazılı olarak, ancak MİT konusunda sözlü olarak anlaşmıştık. MİT ile ilgili herhangi bir yazılı belge yoktu. Bu gizli bir anlaşma değildi. Eğer seçimleri kazansaydık, ben İçişleri Bakanı olacaktım. İki arkadaşım bakan oldu. Kemal Bey’in imzaladığını inkar etmek mümkün mü? Diğer iki bakanlık konusunda Kemal Bey ile görüştük, henüz bir karar almadığımız için bu bakanlıkları açıklamam doğru olmaz” şeklinde konuştu.

Özdağ, “Yazılı mutabakat metni bende ve Kemal Bey’de bulunuyor. Protokol aslında Millet İttifakı ile Zafer Partisi arasında değil. Bu gece sorunun çözüleceğini düşünüyorum. Kemal Bey, attığı imzayı inkar edecek bir insan değildir” ifadelerini kullandı.