Savcı, Yanardağ’ın Hakaret Suçundan Ceza Talep Etti

Merdan Yanardağ’a bir hapis talebi daha

Haber Başlığı: Savcı, Yanardağ’ın Hakaret Suçundan Ceza Talep Etti

Savcı, ünlü sosyal medya fenomeni Yanardağ hakkında “Zincirleme olarak Cumhurbaşkanına hakaret” suçundan 2 yıl 1 aydan 8 yıl 1 aya kadar hapis cezası istedi. Mahkeme, son savunma için ek süre vererek duruşmayı erteledi.

İstanbul’da görülen davanın bugünkü duruşmasında savcı, Yanardağ’ın Cumhurbaşkanı’na yönelik hakaret suçunu işlediğini iddia ederek ceza talebinde bulundu. Savcının istemi, 2 yıl 1 aydan başlayarak 8 yıl 1 aya kadar hapis cezasını içeriyor.

Yanardağ’ın avukatı ise müvekkilinin suçsuz olduğunu savunarak haklarında delil bulunmadığını belirtti. Savunma tarafı, ifade özgürlüğüne vurgu yaparak, müvekkilinin sadece düşüncelerini ifade ettiğini ve herhangi bir hakarete yönelmediğini dile getirdi.

Mahkeme, tarafların son savunmalarını yapabilmeleri için ek süre verdi ve duruşmayı ileri bir tarihe erteledi. Yanardağ’ın savunma makamı, delillerini sunmak için hazırlık yapacak ve müvekkilinin masumiyetini kanıtlamaya çalışacak.

Öte yandan, Yanardağ’ın sosyal medya hesapları üzerinden yaptığı paylaşımlar hakkında daha önce de benzer suçlamalarla karşı karşıya kaldığı biliniyor. Ünlü fenomen, özgür ifade hakkını kullanırken suçlamalarla karşılaşmaktan da kaçınmıyor.

Yüksek profilli duruşma, medya ve kamuoyunun yoğun ilgisini çekmeye devam ediyor. Yanardağ’ın geleceği, mahkemenin vereceği karara bağlı olacak. Duruşmanın ilerleyen aşamalarında gelişmeler takip edilecek ve kamuoyu bilgilendirilecektir.