Melikgazi’de Kadınlara Şiddet İddiasıyla Yargılanan Kargo Çalışanına İtiraz Süreci

Falaka davası sil baştan... Mahkeme yeniden yargılama talep etti

Melikgazi ilçesinde bir kargo şirketinde çalışan Erkan T., maddi durumu zayıf olan kadınlara yönelik şok edici bir eylemde bulunduğu iddia ediliyor. Gözaltına alındıktan sonra adli kontrol kararıyla serbest bırakılan Erkan T.’nin, kadınları evine çağırarak onları falakaya yatırdığı ve bu sırada çektiği videoları kadınlara gönderdiği iddiaları ortaya atıldı. Bu olayın ardından eşi H.T. savcılığa suç duyurusunda bulundu ve Erkan T. hakkında “eşe karşı eziyet çektirme” ve “müstehcenlik” suçlarından dava açıldı.

Kayseri 18. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen davada, Erkan T.’ye suçlarından dolayı hapis cezası istendi. Duruşmada, T. ve eşi H.T. hazır bulunmadı, ancak T.’nin avukatı Ahmet Bozkurt salondaydı. Savcı, müstehcenlik suçu için ceza talebinin yerine getirilmesini ve görüntülerin müsadere edilmesini istedi. Ayrıca, eziyet suçuyla ilgili olarak ise sanığın beraatine karar verilmesi teklifinde bulundu.

Hakim, Erkan T.’yi müstehcenlik suçundan hapis cezasına çarptırdı ve iyi hal indiriminden yararlanarak cezayı 2 yıl 1 aya indirdi. Ancak, eşe karşı eziyet suçundan açılan kamu davasında delil yetersizliği nedeniyle T.’nin beraatine karar verildi.

Erkan T., söz konusu videolarda zorlama olmadığını savundu ve eşinin rızası olduğunu iddia etti. Ancak, kendisine benzer bir uygulama yaptığı N.K. isimli kadının şikayeti sonucunda tutuklandı ve daha sonra serbest bırakıldı. T.’nin avukatı Ahmet Bozkurt, karara itiraz ederek dosyanın Kayseri Bölge Adliye Mahkemesi’ne taşındığını bildirdi. Dosyanın incelemesi sonucunda verilen karar, T.’nin avukatının itirazını kabul ederek, cezanın hukuka aykırı olduğunu belirtti. Dosya, yeniden yerel mahkemeye gönderildi ve yeniden yargılama talep edildi.