“CHP Sözcüsü Faik Öztrak’tan Zam Protestoları ve Çevrimiçi Toplantı Tartışması”

Öztrak: Haberimiz yoktu

CHP Sözcüsü Faik Öztrak, zam protestoları devam ederken yaptığı açıklamada, “Mutfaklar yanarken millete kemer sıktıranlar saraylarda sefa sürüyor, TBMM tatil yapmamalı” şeklinde konuştu. Öztrak ayrıca olağanüstü toplantı çağrısı yaptıklarını da belirtti. Basın mensuplarının sorularını cevaplarken, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun parti yetkilileriyle çevrimiçi toplantı düzenlemesine ilişkin görüşlerini açıkladı.

Öztrak, “Ülke yangın yerine dönmüşken, milletin zorluklarla mücadele ettiği bir dönemde ‘Zoom’ üzerinden toplantı yapmanın doğru olmadığını düşünüyoruz. Partinin kongre süreci devam ederken, hiyerarşiye uymayan ve geleneklere uymayan etik olmayan toplantıları doğru bulmuyoruz. Partinin Genel Başkanı ve Merkez Yürütme Kurulu, CHP’nin tarihine uygun hareket ederek partiyi güvende tutmayı hedefliyor. Bunu başaracaklar. ‘Genel Merkez’in bu toplantıdan haberi var mı?’ sorusuna ise hayır demek istiyorum” şeklinde konuştu.

Dünkü MYK toplantısında ise Özgür Özel ile Gökhan Günaydın’ın tepki aldığı ve görevlerinden ayrılmaları gerektiği konuşuldu. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun, sızan Zoom kaydıyla ilgili “Kabul edilemez” dediği ancak parti içi tartışmaların kamuya açık bir şekilde yapılmasını istemediği öğrenildi. İstifa için en az 66 CHP milletvekilinin oyunun gerektiği de belirtildi.

Zoom kaydının sızmasının ardındaki sorun ise merak konusu oldu. Bazı muhalif kaynaklar yönetimi suçlarken, yönetime yakın kaynaklar ise partiye zarar verecek bir kaydı kimin sızdırmak isteyebileceğini düşünerek iddiaları reddetti. İmamoğlu’nun sızan kayıttaki görüntü ve ismi olmayan bir katılımcıya dikkat çekmesi ise kaynağın bu gizli katılımcı olabileceği tartışmalarını beraberinde getirdi.

Zoom toplantısına katılan bazı isimler ise farklı açıklamalarda bulundu. Bülent Tezcan, toplantıdan sızdırma yapanlara “korsan grup” diyerek tepki gösterirken, “CHP’nin kurumsal bir şekilde bu dilin ve ifadenin bir parçası olduğunu düşünmüyorum” dedi. Özgür Özel de istifasının istendiği iddialarını reddederek, “Görevimden istifa etmeyeceğim ve usulüne uygun yarışma taleplerinden kaçmayacağımı belirtmek istiyorum. Tabanımızla genel merkezimiz arasındaki duygusal kopuşa bir çözüm bulmaya çalışıyoruz” şeklinde konuştu.