“Depremzede Beste, Annesinin Hayallerini Gerçekleştirmek İçin Sibel Kafe’yi Açtı”

Annesi için öğretmenlikten vazgeçti: Enkazda kalan hayali yaşatıyor

Kahramanmaraş merkezli olarak 6 Şubat’ta meydana gelen iki büyük deprem, 11 ilde etkisini gösterdi. Yıkımın en ağır hissedildiği Hatay’da, birçok vatandaş hayatını kaybetti. Kocası Özcan Sahillioğlu ile birlikte yaşayan Sibel Sahillioğlu da depremzedeler arasında yer aldı. Sahillioğlu ailesi aslında bu yılın kasım ayında Hatay’dan Antalya’ya kızlarının yanına taşınarak yeni bir başlangıç yapma planları yapıyordu. Sibel Sahillioğlu, Antalya’da üzerine çok düşündüğü bir kahve ve elişi sanatları işletmesi açmak ve ailesiyle birlikte çalışmak istiyordu.

Ancak, depremde Sahillioğlu çiftinin Hatay’ın Atatürk Caddesi’nde bulunan 6 katlı Saray Apartmanı da yıkıldı ve Sibel Sahillioğlu enkaz altında kalarak hayatını kaybetti. Özcan Sahillioğlu ise deprem günü Adana’da bir iş nedeniyle bulunduğu için kurtulmayı başardı. Depremin travmasını atlatamayan Özcan Sahillioğlu ve yeni evlenen kızı Beste Mullaoğlu, Antalya’da birbirlerine destek olarak hayatta tutunmaya çalışıyorlar. Beste, deprem öncesi felsefe öğretmeniydi ama annesinin hayalini gerçekleştirmek için sevdiği mesleğinden istifa etti. Enkazda kalan annesinin hayallerini gerçekleştirmek için aldığı ani bir kararla öğretmenlikten ayrıldığını belirtti.

Beste Mullaoğlu, Muratpaşa ilçesinde 15 metrekarelik bir dükkân kiralayarak babası Özcan Sahillioğlu ile birlikte Hatay’ın el yapımı sabun ve diğer ürünlerinin yanı sıra kahve ve kek satışı yapıyor. Dükkânın adı ise annesi “Sibel” olan iki yanında melek kanadı olan bir kafe.