“MİT Operasyonuyla PKK’nın Türkiye Sorumlusu Özgür Alparslan ve 5 Terörist Etkisiz Hale Getirildi”

Orman teröristi öldürüldü: Ciğerlerimizi o yaktırmıştı

Manavgat ilçesinde başlayarak Muğla, Mersin ve Hatay’da büyük bir orman yangınının meydana gelmesine neden olan eylemlerin arkasında PKK’nın Türkiye sorumlusu ve “Özgür Şoreş” kod adını kullanan terörist Özgür Alparslan olduğu tespit edildi. Bu eylemler, Türkiye’de sivil halkın günlük hayatını engellemek ve kaos yaratmak amacıyla planlandı. MİT, Alparslan’ı takibe alarak saha ajanlarından gelen bilgiler doğrultusunda harekete geçti.

Özgür Alparslan, PKK’nın liderlerinden Murat Karayılan’dan aldığı talimatla yeni bir eylem planıyla ilgileniyordu. Türkiye’ye patlayıcı malzeme ve örgüt mensupları aktarmak için çalışan terörist aynı zamanda eylemleri planlamak ve yönetmekle görevliydi. Gare bölgesinden ayrılan Alparslan, yeni eylemler için hazırlık yapıyordu. MİT’in saha ajanları, Alparslan’ı izleyerek uygun bir zaman ve yerde operasyon düzenledi. Özgür Alparslan ve PKK üyelerinin etkisiz hale getirilmesi için nokta operasyon gerçekleştirildi.

Örgüt mensupları ve silah-mühimmat ile bomba düzeneklerinin Türkiye’ye aktarılmasından sorumlu olan Alparslan, terörden arananlar listesinde yer alan “Yeşil” kategorisindeydi ve başına 2 milyon lira ödül konulmuştu. Milli Savunma Bakanlığı, Metina bölgesinde yapılan hava harekatları sonucunda 5 PKK teröristinin etkisiz hale getirildiğini duyurdu. Türk Silahlı Kuvvetleri, teröristler tamamen etkisiz hale gelene kadar operasyonlara kararlılıkla devam edecektir.