Kılıçdaroğlu ve İmamoğlu Arasında Gerçekleşen Toplantı ve CHP’nin Halk TV İle İlişkisini Sonlandırması

Belediye Başkanları Toplantısında ‘zoom’ mesajı

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu ve Ekrem İmamoğlu arasında gerçekleşen 4 saati aşkın toplantı, ilgi çekici bir atmosferde gerçekleşti. Toplantıda, İmamoğlu’nun Zoom toplantısıyla ilgili etik dışı değerlendirme yaparak, “Biz parti meselelerini aile içinde konuşuyoruz. Asıl etik olmayan sızdırılmasıdır” şeklinde bir tepki gösterdiği öğrenildi. İmamoğlu, değişim çağrısına dikkat çekerek, topluma güçlü mesajlar verilmediği takdirde yerel seçimlerin kaybedilebileceği endişesini dile getirdiği belirtildi. Ayrıca İmamoğlu’nun, Kılıçdaroğlu’na, “Geçmişte 4 defa size geldim ve değişim önerilerini sundum. Ancak siz, bunun karşılığında MYK ve danışmanlarınızı değiştirdiniz. Bu önerilerimi kamuoyu ile paylaşacağım” dediği ifade edildi.

Kılıçdaroğlu’nun da “CHP Genel Başkanlığı zor bir görevdir. Herkesin geçmişi ve geleceği temizdir, öyle bir isim bulmak için hazırım” dediği öğrenildi. Ayrıca başkanlara, parti içi konulara müdahale etmemeleri uyarısında bulunduğu belirtildi. İttifak tartışmalarıyla ilgili olarak ise Kılıçdaroğlu’nun, “Hazırlıklarınızı ittifak olmayacakmış gibi yapın, böyle bir durumda artı olur” şeklinde bir ifade kullandığı da dile getirildi. CHP Lideri’nin, başkanlardan vatandaşlarının cebine dokunan ekonomik ve sosyal projelere ağırlık verilmesini istediği kaydedildi.

Bakırköy Belediye Başkanı Bülent Kerimoğlu’nun ise “İBB’ye adayım ama önseçimle” diyerek İmamoğlu’na bir mesaj gönderdiği iddia edilirken, Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen’in de “parti içi sorunlar kamuoyu önünde konuşulmamalıdır” şeklinde eleştiri yaptığı belirtildi.

CHP, daha önce imzalanan protokolü tek taraflı olarak sonlandırarak, Halk TV ile olan ilişkisini bitirdiğini duyurdu. CHP Genel Başkan Yardımcısı Eren Erdem, “Halk TV ile parti arasında yapılan protokolün 6.3. maddesi gereğince, partimiz tek taraflı fesih hakkını kullanarak Halk TV ile olan ilişkimizi sona erdirmiştir” açıklamasını yaptı.