Hava Durumu: Sıcaklıklar Yükseliyor, Lokal Yağışlar Bekleniyor

Bugün yağmur çarşamba en sıcak gün

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün son tahminlerine göre, ülkenin kuzeydoğu kesimleri ve Marmara’nın kuzeyi parçalı, yer yer çok bulutlu olacak. Öğleden sonra Kırklareli, Kars, Ardahan, Artvin, Erzurum ve Ağrı’nın bazı bölgelerinde ise lokal sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor. Diğer bölgeler ise az bulutlu ve açık olacak. Sıcaklıklar ise Marmara ve İç Anadolu’da 40 dereceyi geçerken Ege ve Akdeniz sahillerinde 45 dereceyi bulacak, yani mevsim normallerinin üzerinde seyredecek.

Meteoroloji Danışmanı Prof. Dr. Orhan Şen, çarşamba günü için aşırı sıcak uyarısında bulundu. Şen, “Batıda yüksek sıcaklık devam ediyor. Pazartesi günü ortalamaya dönecek ve İstanbul’un kuzey ve doğusunda gök gürültülü sağanak yağış olabilir. Çarşamba ise aşırı sıcak bir gün olacak. Marmara, Ege ve Akdeniz Bölgesi bu yılın en sıcak gününü yaşayacak” dedi.

Ayrıca, yer seviyesinde çok sıcak hava olduğunu belirten Şen, yüksek seviyelerde daha soğuk hava gelmesinin aşırı yağış ve hortumlara yol açabileceğini söyledi. Bu durumun Bosna Hersek’te yaşandığı gibi Batı Karadeniz kıyısında da görülebileceğini aktaran Şen, şimdiden uyararak, “Isı çarpmalarının geri dönüşü olmayan sonuçları vardır. Bu yüzden çarşamba günü mümkünse dışarı çıkmayın. Dışarı çıkacak olanlar ise şapka, gözlük ve açık renkli, bol kıyafetler giysinler” şeklinde konuştu.

Bugün hava tahminlerine göre, Marmara bölgesi az bulutlu ve açık olacak ancak zamanla kuzeybatı kesimlerinde parçalı bulutlar görülecek ve Kırklareli çevresinde lokal sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış olabilir. Ege, Akdeniz, İç Anadolu ve Batı Karadeniz bölgelerinde az bulutlu ve açık hava beklenirken Orta ve Doğu Karadeniz’de Artvin’in iç kesimlerinde yer yer çok bulutlu, lokal sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor. Doğu Anadolu’da az bulutlu ve açık havanın hüküm süreceği, kuzeydoğu kesimlerinde ise Kars, Ardahan, Erzurum ve Ağrı’nın kuzey çevrelerinde lokal sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış görüleceği tahmin ediliyor. Güneydoğu Anadolu ise az bulutlu ve açık olacak.