Emniyet Teşkilatının Güçlenmesini Sağlayacak Yeni Polis Memurları Mezuniyet Töreninde Konuşuldu

Türkiye’ye uzanan kirli elleri kırmakta kararlıyız

Polis Meslek Yüksekokulları Mezuniyet Töreni’nde konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, yeni polis memurlarının Emniyet teşkilatını daha da güçlendireceğini belirtti. Konuşmasında, Türkiye’nin ekonomide elde ettiği başarılar, ticaret ivmesi, turizmdeki güzel haberler ve terör örgütleriyle başarılı mücadelesi gibi konuların emniyet teşkilatının önemli kazanımları olduğunu vurguladı. Aynı zamanda 15 Temmuz darbe girişiminin yıldönümünü geride bıraktıklarını ve bu olayı asla unutmayacaklarını dünya kamuoyuna duyurdu. Erdoğan, Türkiye’nin terör örgütleriyle mücadelesinin sadece sınırlar içerisinde değil Irak ve Suriye’de de başarılı olduğunu belirtti ve terör örgütlerini ülkeye yönelik tehdit unsurlarından tamamen uzaklaştırmayı hedeflediklerini ifade etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, polislik mesleğine yeni adım atan mezunlara hitaben, görevlerini yerine getirirken kanunlara, hukuka, ahlaka ve vicdan pusulasına uygun hareket etmelerini önemle vurguladı. Göçmen meselesinin çözümünün ise terörle mücadelede olduğunu belirten Erdoğan, insanların renk, köken ve dinleriyle yargılanmaması gerektiğini söyledi. Ülkeye yönelik suç işleyen göçmenlerin sınır dışı edildiğini ve düzensiz göçün önüne geçmek için çaba harcandığını ifade etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, polis teşkilatının FETÖ ile mücadeleyi sürdürürken aynı zamanda emniyet hizmetlerinde sıkıntı yaşanmadığını belirtti. Özel Harekat Başkanlığı ve Harekat Dairesi Başkanlığı’na yapılan saldırıyı unutmayacaklarını ve şehitlerin hatıralarına her zaman sahip çıkacaklarını vurgulayan Erdoğan, 15 Temmuz gecesinde yaşananların vahşetini hatırlatan eşyalara değindi.

Son olarak, Erdoğan, 15 Temmuz’u kontrollü darbe olarak ifade edenlere mücadelelerin nasıl verildiğini görmeleri için müzeyi ziyaret etmelerini çağrısında bulundu. Aynı şekilde, FETÖ’ye destek verenlerin Türk milletine yaşattığı acıları görmelerini istedi. Siyasi hesaplarla FETÖ mensuplarını masum ilan edenlere seslenen Erdoğan, gerçekleri görmeleri gerektiğini belirtti.