CHP’deki Değişim Talepleri İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu Tarafından Açıklandı

İmamoğlu’ndan bir mesaj daha: Toplum ‘lider değişsin’ diyor

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, CHP içindeki değişim tartışmalarına ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. İmamoğlu, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, değişim için oluşturdukları web sitesini 1 milyondan fazla kişinin ziyaret ettiğini ve 100 binden fazla kişinin görüş ve önerilerini ilettiğini belirtti. İmamoğlu, şu ifadelerle konuşmasına devam etti: “Toplum, CHP’de liderlik ve yönetimin değişmesini, bu değişimin hem genç kuşaklar hem de vizyon açısından gerçekleşmesini istiyor. Aynı zamanda toplum, ihtiyaçlara uygun net bir vizyon ve politikalar belirlenmesini, kapsayıcı bir demokrasi ve laiklik anlayışının oluşturulmasını bekliyor. Tabanla bağlantıların güçlenmesini, demokratik ve hizmet odaklı bir muhalefet yapısı oluşturulmasını istiyorlar. Ayrıca değişime açık ve yenilikçi bir parti modeli görmek istiyorlar. Gençlerin dikkatini çekecek yapıların desteklenmesini ve gençlerin güçlendirilmesini talep ediyorlar. Haberleşmenin daha güçlendirilmesini ve değişim vizyonumuzu duymak istiyorlar. Ayakları yere sağlam basan bir siyaset anlayışı benimsememizi ve Atatürk ilkelerine bağlılık tutumunu öne çıkarmamızı bekliyorlar.” İmamoğlu, web sitesi aracılığıyla gelen öneri ve yorumları da aşağıdaki başlıklarda özetledi:

– Toplum, CHP’de liderlik ve yönetimin değişmesini, bu değişimin hem genç kuşaklar hem de vizyon açısından gerçekleşmesini istiyor. Aynı zamanda toplum, ihtiyaçlara uygun net bir vizyon ve politikalar belirlenmesini, kapsayıcı bir demokrasi ve laiklik anlayışının oluşturulmasını bekliyor.
– Tabanla bağlantıların güçlenmesini, demokratik ve hizmet odaklı bir muhalefet yapısı oluşturulmasını bekliyorlar.
– Değişime açık ve yenilikçi bir parti modeli görmek istiyorlar.
– Gençlerin dikkatini çekecek yapıların desteklenmesini ve gençlerin güçlendirilmesini talep ediyorlar.
– Haberleşmenin daha güçlendirilmesini ve değişim vizyonumuzu duymak istiyorlar.
– Ayakları yere sağlam basan bir siyaset anlayışı benimsememizi ve Atatürk ilkelerine bağlılık tutumunu öne çıkarmamızı bekliyorlar.