Yüreğir’de Gayrimenkul Danışmanının Şiddet Mağduriyeti: Tehditlerle Dolu Bir İlişki

Bu sese kulak verin: Ölmek istemiyorum

Adana Yüreğir ilçesindeki bir işyerinde gayrimenkul danışmanlığı yapan 37 yaşındaki Özlem Hüküm, 2019 yılından bu yana arkadaş olduğu meslektaşı 52 yaşındaki Kadir T. ile bir süre önce sevgili oldu. Ancak iddialara göre, ortak iş yapmalarına rağmen Kadir T., Hüküm’e psikolojik ve fiziksel şiddet uygulayarak birlikte kazandıkları paraddan az pay vermeye başladı. Bu durum karşısında Hüküm, daha önce şikayetçi olduğu Kadir T.’den ayrılmak istedi. Ancak Kadir T., bu kararı kabul etmeyerek kadını tehdit etmeye başladı ve onu vazgeçirmeye çalıştı. Ne yazık ki, Hüküm’ün yanıtı olumsuz oldu.

Durumu kabullenemeyen Kadir T., 25 Temmuz’da oğlu Armağan T. ve yeğeni Serdal T. ile birlikte Hüküm’ün işyerine geldi. Şüpheliler, Hüküm ile oğlu R.K. ve diğer çalışanları darp ederken aynı zamanda işyerine de zarar verdiler. Kavganın büyümesi üzerine R.K. ve diğer çalışanlar da karşı gruba saldırdı. Tam bu arbede sırasında Serdal K., belinden çıkardığı tabancayı Hüküm’e doğrultarak tetiğe bastı. Ancak çok şans eseri silah tutukluk yaparak patlamadı. Tabancayı yeniden dolduran Serdal K., Hüküm’ü kolundan ve bacaklarından vurdu, başını korumaya çalışan kadın yaralandı. Şüpheliler, olay yerinden hızla motosiklet ve otomobille kaçtı. Hüküm acilen tedavi altına alındı ve bacağına isabet eden bir kurşun ameliyatla çıkarıldıktan sonra hastaneden taburcu edildi. Olayın ardından polis şüphelileri yakalamak için adreslere baskın düzenledi ve kaçan şüphelileri gözaltına aldı. Kadir T. adli kontrol kararıyla serbest bırakılırken, Serdal T. tutuklandı.

Yaşadığı dehşet anlarını anlatan Özlem Hüküm, “Armağan T., yardım etmek isteyenleri yanıma yaklaştırmıyordu. Çok şanslıydım ki silah tutukluk yaptı, aksi halde belki de ölmüş olacaktım. Daha önce ayrılıp barıştık fakat çocuklarıma zarar vermesin diye her şeye göz yumuyordum. Onların hak ettikleri cezayı almalarını ve salıverilmemelerini istiyorum. Ölmemek istiyorum” şeklinde konuştu.

Emniyete götürülen şüphelilerden Kadir T., Hüküm’den alacağı olduğunu, konuyu konuşmak için işyerine gittiğinde saldırıya uğradıklarını ve Serdal K.’nın kendilerini korumak adına tabancayla ateş açtığını iddia etti. Serdal T. ise çıkarıldığı mahkemece tutuklandı, diğerleri ise adli kontrol kararıyla serbest bırakıldı.