Gurbetçilerin Arabayla Türkiye’ye Girişi Artıyor

Sınır kapılarına gurbetçi akını

Avrupa’da yaşayan ve yaz tatilinde Türkiye’ye aileleriyle gelmek için yola çıkan gurbetçilerin ülkeye girişi devam ediyor. Trakya Gümrük ve Dış Ticaret Bölge Müdürlüğü’nün verilerine göre, son bir ayda Bulgaristan’a açılan Kapıkule, Hamzabeyli ve Dereköy sınır kapıları ile Yunanistan’a açılan İpsala ve Pazarkule sınır kapılarından toplam 323 bin 600 araçla 1 milyon 300 bin gurbetçi ülkeye giriş yaptı. Geçen yıla göre, gurbetçi gelişinde bu yıl 100 bin kişilik bir artış görüldü. Kapıkule Sınır Kapısı özellikle yoğun olarak kullanıldı ve 22 Haziran’dan bu yana 194 bin 497 araçla 805 bin 97 gurbetçi ülkeye geldi.

Kapıkule Sınır Kapısı’ndan ülkeye gelen İngiltere’den Mustafa Bozdağ, “Memleketimize gelmek için sabırsızlanıyoruz. 3 araba ile yola çıktık ve sağ salim ülkeye giriş yaptık. Yollar zaman zaman kalabalıktı ancak rahattı. Uçak biletleri çok pahalı, bu yüzden arabayla geliyoruz. Arabayla gelmenin maliyeti, bir ailenin uçakla gelmesinin yarısına denk geliyor.” dedi.

Fransa’nın Paris şehrinden gelen Mehmet Katarcı da, “Uçak biletleri çok pahalı, arabayla gelmek daha karlı oluyor. Uçakla gelmenin kişi başı maliyeti 700-750 Euro iken, arabayla 500 Euro ile gelebiliyoruz. 4 kişilik bir aile için bu rakamlar yüksek geliyor. Bu nedenle araçla geliyoruz.” şeklinde konuştu.