İki Arkadaşın Denizdeki Dramı: Mersin Açıklarında Kaybolanlar Sonunda Bulundu

Denizde 4 gün

Mersin’in Gülnar ilçesine bağlı sahil mahallesi Büyükeceli’den iki arkadaş, hafta sonu ‘Ata 33’ adlı 3.7 metrelik küçük balıkçı teknesiyle denize açıldı. Fakat, yakınlarından haber alınamayınca yetkililere yardım çağrısında bulunuldu. Mersin sahil güvenlik ekipleri, denizde arama çalışmalarına başladı, ancak 4 gün boyunca sonuç elde edilemedi.

Önceki akşam, Girne açıklarında denizde yüzen bir şey fark edildi. KKTC Sahil Güvenlik ekipleri, ihbar üzerine bölgeye giderek kaybolan iki arkadaşın Mersin açıklarından 80 kilometre uzakta alabora olmuş tekneye tutunan Şaban Ekici’yi (42) yarı bilinçsiz halde kurtardı. Şaban Ekici, başkent Lefkoşa’daki Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi’nde tedavi altına alındı. Şaban Ekici’nin verdiği ifadede, diğer arkadaşlarının da olduğunu öğrenen yetkililer, 2 sahil güvenlik gemisi, bir helikopter ve bir İHA’nın da katılımıyla Girne açıklarında Uğurcan Çelik’i (25) arama çalışmalarına başladı. Ekipler akşam saatlerinde Esentepe açıklarında Uğurcan Çelik’in cansız bedenine ulaştı.

Murat Ekici, ağabeyinin kurtarıldığı haberini alınca duygusal bir şekilde şunları söyledi: “Ağabeyimin 16 yaşında bir kızı var. Herkes umudu kesmişti, ancak Lefkoşa’da arkadaşlarımız hastanede biraz konuşma fırsatı buldu.”

Teknenin su almaya başlamasıyla başlayan dramda, sürekli boşaltma çabalarına rağmen başarılı olunamamış. Şaban Ekici’nin ilk sorduğu soru, kaybolan arkadaşı Uğurcan Çelik olmuş. Son bir gün boyunca kayığa tutunmuş halde arkadaşının sesini duyduğunu ifade etmiş. Murat Ekici, ağabeyinin Akkuyu nükleer santral inşaatında montaj ve teknik ekip ustası olduğunu ve Finlandiya’dan yeni bir iş teklifi aldığını söyleyerek ekledi.