Bitlis’te Gerçekleşen Operasyonlarda PKK Terör Örgütüne Ağır Darbe Vuruldu

Bitlis ve Kuzey Irak’ta 2 nokta operasyon! 10 şehidin hesabı soruldu

Bitlis İl Jandarma Komutanlığı ve Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin istihbarat çalışması sonucunda, bölgede terör örgütü PKK’nın eylem hücresi tespit edildi. Bu nedenle PKK mensuplarının bulunduğu Hizan ilçesi Sarıtaş Köyü kırsalına havadan İHA ve SİHA destekli bir operasyon düzenlendi. Operasyona Jandarma Özel Harekat, Jandarma Komando ve Güvenlik Korucu timleri katıldı ve çatışma çıktı.

Çatışmada, İçişleri Bakanlığı’nın Terörden Arananlar Listesi’nde “GRİ” kategoride bulunan ve “Redur Siser” kod adını kullanan Güven Özcan etkisiz hale getirildi. Özcan, Bitlis bölgesinde birçok terör eylemine karışan ve başına 500 bin lira ödül konulan biri olarak belirlendi. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, operasyonu sosyal medya hesabından paylaşarak, “Şehitlerimizin kanı yerde kalmadı. Gri kategorideki 1 terörist etkisiz hale getirildi. Bölgede teröristlerle temas sağlandı ve operasyon devam ediyor.” dedi.

PKK içerisinde uzun süre aktif olan Özcan’ın katıldığı bazı eylemler şunlardır:

– 18 Ağustos 2016 tarihinde Bitlis-Hizan Yaylacık bölgesinde, Hizan-Bahçesaray yolunda 5 jandarma personelinin şehit olduğu ve 5 jandarma personelinin yaralandığı saldırı.
– 25 Nisan 2017 tarihinde Bitlis-Merkez Sarıkonak Köyü Sehi Bölgesi’nde bir jandarma personelinin şehit edildiği ve 1 jandarma personelinin yaralandığı saldırı.
– 8 Temmuz 2017 tarihinde Bitlis-Merkez ilçesi Hazo Boğazı mevkisinde 2 jandarma personelinin şehit olduğu ve 1 jandarmanın yaralandığı konvoya yapılan saldırı.
– 2 Mayıs 2020 tarihinde Bitlis-Merkez Çeltikli Sehi Bölgesi’nde gerçekleştirilen operasyon sırasında 2 jandarma personelinin şehit olduğu ve 4 jandarma personelinin yaralandığı saldırı.

MİT, terörist Mesut Celal Osman’ı takibe aldı. Osman, Suriye’de gençleri zorla örgüte alan ve Türk güvenlik güçlerine karşı eylemler düzenleyen biri olarak biliniyor. Osman’ın 2018’de Suriye’den Irak’a geçtiği belirlendi. MİT, Osman’ın Sincar eyaletinde örgütün sorumlusu olduğunu tespit etti ve saha ajanlarını harekete geçirdi.

Irak’ın kuzeyinde Osman’ın bulunduğu araca nokta operasyonu düzenlendi ve MİT’in operasyonel birimi tarafından gerçekleştirilen başarılı operasyon sonucunda PKK’lı Osman öldürüldü. Ayrıca Hanesôr ve Kerse’deki teröristlerin de Osman’ın yönettiği Serhat Tugayı’na bağlı oldukları belirlendi.