Bursa’da İnşaat İşçisine İşkence Eden Şahıslar Mahkemeye Çıktı

İşkencecilerin maskesi düştü

Bursa’da bir inşaatta çalışan Cengiz B., geçen aralık ayında Melih Karalar ve Ahmet Duran Uçar’ın işlettiği bir oto kiralama işletmesinden araç kiraladı. Araç kiralama süresi sona erdiğinde Cengiz B., aracı teslim etti. Ancak araçla ilgili bir kaza iddiası nedeniyle Cengiz B. ile Karalar ve Uçar arasında bir tartışma çıktı. Tartışma kısa sürede küfürlü bir şekilde devam etti ve sonuç olarak husumete dönüştü. Karalar ve Uçar, Cengiz B.’yi bıçaklarla tehdit ederek otomobilllerine zorla bindirdi ve kendi ofislerine götürdü.

Ofislerine getirdikleri Cengiz B.’yi korkunç bir şekilde dövdü ve tehdit etti. Tüm bunların kaydedildiği anlar bir kişi tarafından cep telefonu kamerasıyla görüntülendi. Karalar ve Uçar, Cengiz B.’nin yüzünü ve gözlerini havluyla kapatıp ağzına su dökerek işkence yapmaya devam ettiler. Müzik açarak Cengiz B.’yi dövdüler ve ona zarar verdiler. Parası da dahil olmak üzere Cengiz B.’nin üzerinde bulunan her şeyi aldılar. Uzun süre boyunca işkenceye maruz kalan Cengiz B.’ye tatlı yedirip çay ve su içirdiler. Sonunda onu tehdit ederek eve gitmesi için bir taksi çağırdılar ve ücreti de ödeyip evine gönderdiler. Cengiz B., taksiye binerek polis merkezine gitti ve şüpheliler hakkında şikayetçi oldu. Karalar, Uçar ve Veyisoğlu tutuklandı. Şüpheliler hakkında Bursa 8. Ağır Ceza Mahkemesi’nde 20 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı.

Dava sürecinde mahkeme heyeti, tutukluluk hallerinin devam etmesine karar vererek duruşmayı erteledi. Sanıklardan Karalar savunma yaparak “Ona kötü davranmadım, aramızda helalleştik. Ondan sonra tatlı ve çay ikram ettim. Hatta taksi çağırıp parasını verdim ve öpüşerek ayrıldık. Ancak o bizi polise şikayet etti. Suçlamayı kabul etmiyorum” şeklinde konuştu.