“Hakan Fidan, Azerbaycan Dışişleri Bakanı Ceyhun Bayramov’u Ankara’da Ağırladı: Türkiye ve Azerbaycan İlişkileri Bağımsız ve Güçlü Bir Birlikteliğe İşaret Ediyor”

Fidan’dan Kuran yakma tepkisi: Onlar da zararını görüyor

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Azerbaycan Dışişleri Bakanı Ceyhun Bayramov’u Ankara’da konuk etti. Ortak basın toplantısında yaptığı konuşmada Fidan, Türkiye ve Azerbaycan arasındaki ilişkilerin zamandan ve koşullardan bağımsız olduğunu belirtti. Fidan, 2021’de Türk dünyasının Şuşa şehrini kurtardığına dikkat çekerek, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev tarafından imzalanan Şuşa Beyannamesi’nin güçlü bir Türkiye’nin güçlü bir Azerbaycan olduğunu tüm dünyaya ilan ettiğini vurguladı.

Danimarka ve İsveç’te gerçekleşen Kuran yakma olayı hakkında da konuşan Fidan, ülkelerin bu tür olayların potansiyel zarar ve tehditlerini fark etmeye başladığını ifade etti. İsveç Başbakanının güvenlik durumlarıyla ilgili endişesini dile getirdiğini vurgulayan Fidan, ülkelerin bu tür provokasyonlara izin vermesinin soru işaretleri yarattığını söyledi.

Türkiye ve Ermenistan arasındaki normalleşme sürecinin Azerbaycan ile koordineli bir şekilde yürütüldüğünü belirten Dışişleri Bakanı Fidan, uluslararası topluma, “Taraflar arasında ayrımcılık yapmayın, barışın destekleyin, engel olmayın. Bölgesel huzur ve istikrara giden yol, kapsamlı bir barış anlaşması ile mümkündür. Bu yüzden Zengezur bağlantısının önemi büyüktür” çağrısında bulundu. Azerbaycan Dışişleri Bakanı Ceyhun Bayramov da Ermenistan’ın tutumunun soru işaretleri yarattığını belirterek, Azerbaycan’ın Türkiye-Ermenistan ilişkilerinin normalleşmesini desteklediğini söyledi. Bayramov, Ermenistan’ın tutumu hakkında yapılan müzakerelerin devam ettiğini belirtti ve sözde de olsa Azerbaycan’ın toprak bütünlüğünü kabul etmesinin zaman aldığını ifade etti.