Fenerbahçe Transfer Gündeminde: Ekambi, Krunic ve Cengiz Ünder İçin Heyecanlı Bekleyiş

Son Dakika: Fenerbahçe'de transfer operasyonu sürüyor! Ekambi, Krunic ve Cengiz Ünder... L'Equipe müjdeyi verdi...

Fenerbahçe, yapılan transferlerle son zamanlarda adından sıkça söz ettiren bir takım haline gelmiştir. Yeni sezon için iddialı bir kadro oluşturma konusunda yoğun bir çalışma içerisindedir. Edin Dzeko, Dusan Tadic ve Sebastian Szymanski gibi önemli oyuncuların yanı sıra toplam 8 transfer gerçekleştirilmiştir. Fenerbahçe, kadrosunu daha da güçlendirmek ve iddialı bir şekilde sezonu başlatmak için çalışmalarına hız kesmeden devam etmektedir. Son olarak Miha Zajc ile anlaşma sağlandığı ve Mert Müldür için Sassuolo ile görüşmelerin başladığı bildirilmiştir. İki oyuncunun da İstanbul’a getirildiği belirtilmiştir. Mert’in yıllık maaşının 1.8 milyon Euro’ya, Zajc’ın ise 1.5 milyon Euro’ya çıkarıldığı bilgisi verilmiştir. Fenerbahçe’nin transfer çalışmaları devam edecektir.

Fenerbahçe’nin transfer gündemindeki isimlerden Karl Toko Ekambi’nin transferinde olumlu bir gelişme yaşanmaktadır. Ekambi, kulübü Lyon’un İsviçre kampı kadrosuna alınmamıştır. Fenerbahçe’nin Fransız kulübüyle masaya oturduğu ve her konuda anlaşma sağlandığı bilgisi edinilmiştir. Fenerbahçe, Ekambi için büyük bir bonservis bedeli ödemek istememektedir ve Kamerunlu futbolcunun menajeriyle görüşmelerine devam etmektedir. 30 yaşındaki oyuncunun sol kanat ve forvet mevkilerinde görev alabildiği ve Suudi Arabistan’dan da teklifler aldığı öğrenilmiştir. Ekambi’nin kararını vermek için zaman istediği ve yakında kararını açıklayacağı ifade edilmiştir. Ekambi, Lyon’da başlayan geçen sezonu Rennes’e kiralık olarak tamamlamıştır. Toplamda 38 resmi maçta görev yaparken, 9 gol atmış ve 4 asist yapmıştır.

Fenerbahçe’nin merkez orta saha için düşündüğü oyunculardan biri olan Rade Krunic konusunda önemli gelişmeler yaşanmaktadır. Milan kulübüyle görüşülen Krunic’in durumu hakkında teknik direktör Stefano Pioli’nin etkili olacağı bilgisi verilmiştir. Pioli’nin Krunic’in satışına karşı çıkmayacağı anlaşıldıktan sonra, Fenerbahçe’nin resmi teklifini Milan’a ilettiği belirtilmiştir. 29 yaşındaki oyuncunun takımdan ayrılmak istediği ifade edilmiştir. Şu anda Fenerbahçe’nin Kırmızı-Siyahlılar ile bonservis konusunda pazarlık yaptığı bildirilmiştir. Fenerbahçe’nin Krunic’in menajeriyle her konuda anlaşmaya vardığı ancak Milan’ın 10 milyon Euro’nun üzerinde bir bonservis bedeli talep ettiği haberleri arasında yer almaktadır.

Cengiz Ünder’in geleceği hala belirsizliğini korumaktadır. Uzun zamandır Fenerbahçe’nin transfer listesinde olan Cengiz Ünder için Kanarya, Marsilya’ya 13 milyon Euro teklif etmiştir. Ancak Marsilya, milli futbolcuyu 20 milyon Euro’nun altındaki bir rakama satmamak konusunda direnç göstermiştir. Fenerbahçe’nin karşı tarafı ikna etmek adına son bir hamlede bulunduğu bilgisi ulaşılmıştır. Kanarya’nın teklifini 15 milyon Euro’ya yükselttiği iddia edilmektedir. Ancak bu bonservis bedelini taksitler halinde ödemek istemesi üzerine Fenerbahçe’nin Fransız kulübüne son şartlarını sunduğu belirtilmiştir. Cengiz’in transferinin netleşeceği cevabın gelmesiyle birlikte milli futbolcunun en kısa sürede İstanbul’a getirilmesi planlanmaktadır.

Öte yandan L’Equipe gazetesi, Zimbru maçı sonrasında kulüp kaynaklarına dayandırdığı habere göre Fenerbahçe’nin Cengiz Ünder transferini 15 milyon Euro karşılığında tamamladığını ve resmi açıklamanın an meselesi olduğunu öne sürmüştür.