Galatasaray, Zalgiris’i Yenen Sonuçla Şampiyonlar Ligi’nde Sonraki Tura Yükseldi

Galatasaray'da Dries Mertens'ten öz eleştiri: Çıkarılacak dersler var

Galatasaray’ın Şampiyonlar Ligi 2. ön eleme turundaki mücadelesi, 2-2’lik beraberlikten sonra oynanan rövanş maçında sonuçlandı. Temsilcimiz, Zalgiris’i 1-0 yenerek bir üst tura yükseldi. Maç sonrasında futbolcular Kerem Aktürkoğlu ve Dries Mertens açıklamalarda bulundu.

Kerem Aktürkoğlu, Şampiyonlar Ligi gruplarına katılmak istediklerini belirtti ve “Geçen haftaya göre daha iyi hazırlandık ve rakiplerin zayıf noktalarını iyi analiz ettik. Maça istediğimiz gibi hazırlandık, ancak bir türlü golü bulamadık. Golü atabilmek moral oldu bizim için. Dries gerçekten harika bir gol attı, ona yakışır bir performanstı. Bu tür maçlar, özellikle böyle rakiplere karşı zorlu geçer. Sıcak hava ve adaptasyon sorunu da eklenince, kompakt savunma yapan takımlarla oynamak gerçekten zordu. Önemli olan galibiyetti ve bunu başardık. Yavaş yavaş takımın uyumu oturuyor ve daha da kaliteli bir takım olacağımıza inanıyorum. Şimdi sıra Ljubljana maçında. Umuyorum ki güzel bir maç olur ve gruplara katılırız. Galatasaray’ın yeridir orası. Hedeflerimiz daha büyük.” şeklinde konuştu.

Dries Mertens ise maçın hiç de kolay geçmediğini vurgulayarak, “Zor bir maçtı. Bir üst tura yükseldik, ancak bu maçtan çıkarılması gereken dersler var. Kaybetme lüksümüz yoktu” dedi.

Belçikalı yıldız, attıkları golün daha önce çalışıldığını belirterek, “Bu gole daha önce antrenmanda çalışmıştık. Kerem orta yaptı, top bana geldi ve güzel bir gol oldu. Bir sonraki tura hazır olmalıyız. Hiçbir rakip kolay değil. Tüm takımlar kaliteli ve kendi liglerinde şampiyon olmuş ekipler. Yeni oyuncular da takıma katıldı ve onlarla beraber mücadele edeceğiz” şeklinde konuştu.