Aksu Belediye Meclisi Toplantısında İYİ Parti ve AK Parti Arasında Gerilim Yaşandı

Belediye meclisindeki gerginlik yumruklu kavgaya dönüştü

Aksu Belediye Meclisi toplantısında gündem maddesi olarak görüşülen konu sırasında, İYİ Parti Grup Sözcüsü Ramazan Özen ile Belediye Başkanı Halil Şahin arasında bir tartışma meydana geldi. Tartışmaya İYİ Parti Meclis Üyesi Nevzat Akcan da dahil oldu. Tartışma büyüyünce Şahin, zabıtaları toplantı salonuna çağırarak “Alın bunları” dedi ve gerilim yaşandı. İYİ Partili meclis üyeleri, “Burası sizin babanızın çiftliği mi?” şeklindeki sözleri üzerine, belediye başkanı tarafından zabıtalar salondan dışarı çıkardı.

Olayın ardından, İYİ Parti’nin Antalya İl Başkanı Vahdet Afşin Karacan ve yardımcıları, birçok parti üyesiyle birlikte Aksu Belediyesi’ne geldi. Şahin’e makamında tepki gösteren İYİ Partiliye AK Partili bir kişi “Ne diyorsunuz siz?” şeklinde karşılık verdi ve meclis üyeleri arasında yumruklu kavga yaşandı. Arbede sırasında bazı partililerin kıyafetleri yırtıldı.

Olayın üzerine Aksu Belediye Başkanı Halil Şahin, “Grup Sözcüsü Ramazan Özen mecliste sözümüzü kesti. Biz de dışarı çıkmasını istedik. Hakaret etti. Meclisin ardından 27 kişi makama geldi. Biz de ne olduğunu anlayamadık. Biz oturmaları gerektiğini söyledik. Ardından taşkınlık yaşandı. İYİ Parti İl Başkanı da vardı. ‘Hesap sormaya geldik’ dediler. Yaptıkları hareket hiç hoş değil. İl başkanının o şekilde gelmesi hiç hoş değil. Gündeme gelmeye çalışıyorlar. Her şey göz önünde oldu. Biz de arkasını takip edeceğiz. Savcılığa suç duyurusunda bulunacağım” şeklinde açıklama yaparak olayı değerlendirdi.

İYİ Parti İl Başkanı Vahdet Afşin Karacan da konuyla ilgili yazılı bir açıklama yaptı ve “Aksu Belediyesi meclis toplantısında demokrasi kültürümüzle bağdaşmayan olaylar yaşandı. Çalkaya Mahallesi’ne yapılması planlanan kültür merkezinin kiralanması teklifi meclis üyelerinin oylamasına sunulduğunda, Grup Başkanımız Ramazan Özen, Belediye Başkanı Halil Şahin’e sorular yöneltti. Şahin, demokrasi kültürümüzle bağdaşmayacak şekilde bir tavırla cevap verdi. Daha sonra meclis üyelerimiz Ramazan Özen ve Nevzat Akcan’ı belediye zabıtaları tarafından zorla meclis salonundan çıkarmak istedi. Arkadaşlarımız memurların sıkıntıya girmemesi için istekleriyle salonu terk ettiler. Yaşanan olaylar sebebiyle Aksu Belediye Başkanı Halil Şahin’i ziyaret etmek istedik ama isteğimize karşılık vermedi. Bizlere karşı yaptığı konuşmada da yanındakileri kışkırttı ve saldırmalarına sebep oldu” şeklinde ifadeler kullandı.

AK Parti İl Başkanı Ali Çetin, olayın ardından sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “Aksu Belediye Başkanımıza, meclis üyelerimize ve makamda bulunan hemşehrilerimize yapılan vandalca saldırıyı şiddetle kınıyorum. Başarısız oldukları için şiddeti tercih eden bu muhalif zihniyet, durumlarını ortaya koymaktadır. Teşkilat olarak, belediye başkanımızın ve arkadaşlarımızın yanında olduğumuzu ve konunun takipçisi olduğumuzu belirtmek isterim” dedi.