YAŞ Toplantısı, Cumhurbaşkanı Erdoğan Başkanlığında Gerçekleştirildi

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve YAŞ üyeleri Anıtkabir’i ziyaret etti... 'YAŞ'ta alacağımız kararlarla ordumuzun gücüne güç katacağız'

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığındaki Yüksek Askeri Şura (YAŞ), Beştepe’de gerçekleştirildi. YAŞ toplantısı öncesinde Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türk Silahlı Kuvvetleri’nde terfi edecek veya emekliye sevk edilecek general ve amirallerin belirleneceği toplantıyla ilgili Anıtkabir’i ziyaret etti. Erdoğan, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin ile Genelkurmay Başkanvekili ve Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Musa Avsever, Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Atilla Gülan ve Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Ercüment Tatlıoğlu ile birlikte Aslanlı Yol’da yürüdü. Erdoğan, Mustafa Kemal Atatürk’ün mozolesine çelenk bıraktı, saygı duruşunda bulundu ve İstiklal Marşı’nı okuduktan sonra Misak-ı Milli Kulesi’ne geçti ve Anıtkabir Özel Defteri’ni imzaladı. Erdoğan imzaladığı deftere, “Aziz Atatürk; Yüksek Askeri Şura üyeleri olarak bugün bir kez daha sizi ve kahraman şehitlerimizi rahmetle anıyoruz. 2023 yılı şura toplantımızın hayırlara vesile olmasını diliyoruz. Türkiye, bölgesinin cazibe merkezi olmayı sürdürerek, çevresinde yaşanan çatışmalara rağmen ilerlemeye devam ediyor. Türkiye Yüzyılı’nı inşa etme sözümüzü yerine getiriyoruz ve gelecek nesillere daha müreffeh, itibarlı ve huzurlu bir ülke bırakmanın çabası içindeyiz. Türk Silahlı Kuvvetlerimiz, milletimize güç ve güven veren en büyük kaynağımızdır. Bugünkü şura toplantımızda alacağımız kararlarla ordumuzun gücünü daha da artırmayı hedefliyoruz. Ruhunuz şad olsun” ifadelerini kullandı.

YAŞ toplantısında üzerinde durulacak en önemli konulardan biri Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler’in ardından boşalan Genelkurmay Başkanlığı’na atanacak isim olacak. Ayrıca, yeni kuvvet komutanları veya mevcut komutanların görevlerinin süresinin uzatılıp uzatılmayacağı konusunda da karar verilecek.

YAŞ toplantısına bu kez ilk kez katılan isimler arasında Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Adalet Bakanı Yılmaz Tunç ve Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin yer alıyor. Daha önce Genelkurmay Başkanı olarak YAŞ üyesi olan Yaşar Güler ise bu kez Milli Savunma Bakanı olarak toplantıya katılıyor.

YAŞ’ta alınacak kararlar, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın onayı sonrasında uygulanacak.