Türk Silahlı Kuvvetleri Başarıları ve Yeni Projeler Hakkında Bilgilendirme Toplantısı Gerçekleşti

MSB bilgilendirdi: Sivil hatla ‘Askercell’

Milli Savunma Bakanlığı Basın ve Halkla İlişkiler Müşaviri Albay Zeki Aktürk, haftalık basın bilgilendirme toplantısında şunları dile getirdi. Son bir haftada, Irak ve Suriye’nin kuzeyinde, Pençe-Kilit Operasyonu bölgesinde 50 terörist etkisiz hale getirildi. Aynı operasyon kapsamında, en önemli mühimmat depolarından biri keşfedildi ve içerisinde 15 bin 400 adet doçka uçaksavar mühimmatı ele geçirildi.

Diğer bir haber ise Şile’de meydana geldi. Sofular Halk plajının açığındaki bölgede, İkinci Dünya Savaşı’na ait olduğu düşünülen toplam 28 adet top mermisi bulundu. Bu mühimmatların 11 tanesi SAS Grup Komutanlığı’na teslim edilirken, diğer 17 tanesi de güvenli bir şekilde imha edildi.

Ayrıca, askerlik hizmeti öncesinde kullanılan hatların, askerlik süresince kısıtlı hatta çevrileceği ve terhis sonrasında eski haline döneceği “Askercell” uygulaması kapsamında bir düzenleme yapıldı. Böylelikle askerlerimiz, sivil yaşamlarında kullandıkları hatları askerlik süresince de kullanabilecekler.

Milli Savunma Bakanlığı’nın işbirliğiyle Makine ve Kimya Endüstrisi Anonim Şirketi (MKE AŞ) tarafından yürütülen HİLAL Projesi sayesinde Türkiye, yurtdışından tedarik edilen C-4 patlayıcısının üretim yeteneğine sahip olacak. Bu doğrultuda, yerli ve milli C-4 üretimi Roket ve Patlayıcı Fabrikası’nda gerçekleştirilecek, uluslararası askeri standartlara uygun bir üretim sağlanmış olacak.