Gebze’de Bir Olay: Büşra Kabataş Cinayeti Mahkeme Sürecinde!

Büşra’nın katilinden pişkin savunma

Kocaeli’nin Gebze ilçesinde bulunan Gebze Atatürk Anadolu Lisesi’nde öğrenim görmekte olan Büşra Kabataş, geçtiğimiz yıl 7 Ekim’de evinde, annesinin eski sevgilisi Taner Yaylacı tarafından işkence edilerek öldürüldü. Yaylacı, Büşra Kabataş’ı elektroşok cihazı kullanarak etkisiz hale getirdikten sonra 20 kez bıçaklayarak boğarak öldürdü ve ardından evde yangın çıkararak kaçtı. Kolluk kuvvetlerinin yaptığı incelemede, yangının delillerin karartılması amacıyla çıkarıldığı tespit edildi. Şüpheli Yaylacı, cinayetten kısa bir süre sonra gözaltına alındı ve emniyetteki işlemlerinin ardından tutuklandı.

Taner Yaylacı hakkında açılan davaya ilişkin ilk duruşma dün gerçekleştirildi. Duruşma salonunda, cezaevinde bulunan Yaylacı ile Büşra Kabataş’ın ailesi ve avukatları hazır bulundu. Taner Yaylacı, Büşra’nın otopsi raporunda belirtilen 20 bıçak darbesiyle ilgili olarak, “Bana ait sadece bir bıçak darbesi var. Yakmadım, cinsel istismarda bulunmadım” şeklinde konuştu. Yaylacı, Büşra Kabataş’ın annesi A.Ç. ile ilişkisi olduğunu ve kendisini aldattığından şüphelendiği için evine gittiğini belirtti. Yaylacı, annesinin kendisini kullandığını ve hakaret ettiğini söylemesi üzerine Büşra’yı kolundan tutarak zorla yukarıya çıkardığını ifade etti.

Yaylacı, yaşanan tartışma esnasında Büşra’yı korkutmak amacıyla mutfaktan bir bıçak aldığını söyledi ve şöyle devam etti: “Büşra yatağından hakaretler etmeye devam ediyordu. Bana tekme atması sonucu denge kaybedip üzerine düştüm ve elimdeki bıçak boğazına saplandı. Şok yaşayarak kendimi dışarı attım. Üzerimde bulunan elektroşok cihazını, bıçağı ve elbiselerimi çöpe attım. Yakıcı alet bana ait değildi. Elektroşoku hiç kullanmadım ve pişmanım.” Mahkeme heyeti duruşmayı erteledi.