CHP, İktidar Yolunda Yeni Bir Program Hazırlıyor

Bir atak da Kılıçdaroğlu’ndan... CHP’lilere ‘nasıl bir değişim’ SMS’i

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, değişim önerilerini aldığı bir web sitesinin ardından CHP yönetiminin de harekete geçtiğini duyurdu. 1.3 milyon üyeye, değişim önerilerini 24 Eylül tarihine kadar iletmeleri için bir SMS gönderildi ve parti tarafından “program.chp.org.tr” adlı bir internet sitesi oluşturuldu.

Genel Başkan Yardımcısı Yunus Emre tarafından yürütülen çalışmada, 350 sayfalık programın daha sade ve kolay okunabilir bir cepkitabı boyutunda bir metne dönüştürülmesi hedefleniyor. Emre, bu taslak metnin, parti tabanının önerileri, uzman görüşleri ve dünya örnekleri üzerinden tartışılacak ve son şeklini alacak şekilde hazırlanacağını belirtti. Ayrıca, dünya ve Türkiye’deki değişime uyumlu bir şekilde, parti içinde kadroların ve tüzüğün yanı sıra programın da değişeceğinin altını çizdi.

Üyelere gönderilen çağrı metninde, programın “İktidara giden yolun referans metni ve vizyon belgesi olacağı” vurgulandı ve üyelerden CHP’nin Türkiye’nin geleceğini şekillendirmede nasıl bir rol oynaması gerektiğini, ana prensipler ve temel değerler konusundaki düşüncelerini, CHP’nin iktidar stratejisini uygulaması ve ilkelerini hayata geçirmesi için gereken politikalar hakkındaki görüşlerini yazmaları istendi.

Bu çağrıda özetle şöyle denildi: “CHP, bugünkü dünya ve Türkiye koşullarında yeni bir program hazırlama ihtiyacıyla karşı karşıyadır. Bu program, iktidara giden yolun referans metni ve vizyon belgesi olacak.”