Veteriner Hekimlere Yönelik Şiddet Olayları Artıyor: OHHAD Saldırıları Kınadı

Veterinerlerden çağrı sağlıkta şiddet yasasına bizi de dahil edin

Ankara’da yaşanan olayda, bir vatandaş olan A.K., tedavi gören kedisinin ölümü üzerine veteriner hekim Ceren Eroğlu’na saldırarak şiddet uygulamıştı. Özel Hayvan Hastaneleri Derneği (OHHAD), Ceren Eroğlu’na yapılan saldırıya tepki gösterdi. OHHAD Başkanı Dr. Tarkan Özçetin, meslektaşlarının sürekli benzer saldırılara maruz kaldığını belirtti ve olay hakkında şu açıklamayı yaptı:

“Ülkemizde, insanlarımızın, mesleğimizin, meslektaşlarımızın ve hayvansever dostlarımızın zor zamanlar geçirdiği bu dönemde, evcil hayvanlarımıza özveriyle sağlık hizmeti veren ve onların hayatlarını kurtarmak için fedakarca çalışan bir kadın veteriner hekim meslektaşımız, tekme ve yumrukla feci şekilde darp edilmiştir. Ne yazık ki, bu insanlık dışı saldırı ilk değildir. Ülkemizin dört bir yanında, zor koşullarda çalışan binlerce meslektaşımız, hayvan sağlığı kadar insan sağlığı için de vazgeçilmez olan görevlerini yaparken, benzer saldırılara her zaman maruz kalmaktadırlar.

Ancak, şu anda geldiğimiz noktada görüyoruz ki meslektaşlarımızın can güvenliği hiçbir şekilde sağlanamamaktadır. Bizler, görevimizin kutsallığının ve öneminin farkındayız. Veteriner hekimler olarak, evcil dostlarımızın ve hastalarımızın sağlığının yanı sıra toplum sağlığını da koruma görevimizin bilincindeyiz. Her ne kadar tehdit ve saldırı altında olsak da, bizler her zaman görevimizin başında olmaya devam edeceğiz. Bilimsellik, değerlerimiz ve hekim kimliğimizden asla ödün vermeyeceğiz. Bu saldırıyı kuvvetle kınıyoruz. Artık yeter. Veteriner hekimlere yönelik saldırıları engellemek için acilen yasal düzenlemeler yapılmalı ve veteriner hekimler, sağlık çalışanları olarak sağlıkta şiddet yasası kapsamına hemen dahil edilmelidir.”