Antalya Kıyılarındaki Plajlarda Yapılan Ölçümler “Mükemmel” Sonuçlar Verdi

Antalya'da deniz suyu ölçümlerinin sonucu açıklandı

Sağlık Bakanlığı’na ait Halk Sağlığı Genel Müdürlüğü tarafından geliştirilen Yüzme Suyu Takip Sistemi, Türkiye genelindeki 1501 plajda, Artvin’den başlayarak Karadeniz, Marmara, Ege ve Akdeniz kıyılarında insan sağlığı açısından risk oluşturabilecek koli basili ve enterokok cinsi bakterileri anlık olarak takip ediyor. Elde edilen ölçüm sonuçları ise yuzme.saglik.gov.tr internet sitesi üzerinden yayınlanıyor.

Bu son ölçümlere göre, Antalya’ya ait Akdeniz kıyıları, 304 plaj ile en çok numune alınan plajlar olarak öne çıkıyor. Halk sağlığı uzmanları, bu plajlardan alınan numunelerde escherichia coli (koli basili) ve intestinal enterokok olmak üzere iki ayrı ölçüm gerçekleştiriyor. Koli basili sınır değerleri, 0-100 aralığında “mükemmel”, 100-1000 aralığında “iyi ve yeterli”, 1000 ve üzerinde ise “kötü” olarak kabul ediliyor.

Halk sağlığı uzmanları, Antalya’nın 8 ilçesi olan Kaş, Demre, Finike, Kumluca, Kemer, Konyaaltı, Muratpaşa, Aksu, Serik, Manavgat, Alanya ve Gazipaşa’da toplam 304 plajda ölçümler gerçekleştirdi. Gazipaşa Taşkesildi plajından Kaş’taki Patara plajına kadar olan 640 kilometrelik sahil şeridinde bulunan bu plajlardan alınan numunelerin sonuçları, geçmiş yıllardaki gibi “mükemmel” seviyede çıktı.